- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med gule beder
Salat med gule beder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium
De gule beder er mildere i smagen end rødbeder og de har mest smæk på farven når de er rå. Derfor er de perfekte at bruge rå i en salat. Smag en gang og hør hvordan de knaser i munden, mens englene synger imens.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med gule beder
Salat:
½ dl. solsikkekerner
¾ dl. solsikkekerner
¼ dl. solsikkekerner
2 gule beder
3 gule beder
1 gule beder
100 g. babyspinat
150 g. babyspinat
50 g. babyspinat
½ dl. bredbladet persille
¾ dl. bredbladet persille
¼ dl. bredbladet persille
½ dl. tørrede tranebær
¾ dl. tørrede tranebær
¼ dl. tørrede tranebær
Dressing:
1 citron
1½ citron
½ citron
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
2 tsk. honning
3 tsk. honning
1 tsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
Solsikkekerner
Gul bede
Spinat
Persille bredbladet
Tranebær
Citron
Olivenolie
Honning
Salt
Peber
Køkkenredskaber til salat med gule beder
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern eller rivejern
1 serveringsskål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
2 små skåle
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Kartoffelskræller
Mandolinjern
Glasskål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Kom solsikkekernerne på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken. Se videoen.
4.
Skræl de gule beder.
5.
Skær bederne i tynde skiver på et mandolinjern.
Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.
Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge den side af rivejernet, som kan skære tynde skiver. Kom dem i en skål.
6.
Kom vand i en skål og skyl spinaten. Tør spinaten grundigt med et rent viskestykke. Kom dem op i skålen med gule beder. Se videoen.
7.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
8.
Hak persillen groft og kom det op i skålen. Se videoen.
Dressing:
9.
Pres saften fra citronen på en citruspresser. Se videoen.
10.
Kom citronsaft, olivenolie og honning i en skål. Rør det sammen til en dressing.
11.
Smag dressingen til med salt og peber.
Samle salat:
12.
Drys de ristede solsikkekerner og tranebær over grøntsagerne. Hæld dressingen over, og server salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 678 kJ / 162 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 0,53 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer