- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Surdej og koldhævet dej>
- Rugbrød med surdej
Rugbrød med surdej
Samlet tid: 305 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Svær
Pift rugbrødsmadderne op med hjemmelavet rugbrød. Det tager lang tid, men det er det hele værd. Prøv selv ;)
Tip: Begynd med at fodre din surdej aftenen før, du skal bage rugbrødet. Hvis du ikke har en surdej, så lav dén først. Find opskriften her på gocook.dk.
Opskriften giver 2 store brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rugbrød med surdej
Ung surdej (dag 1):
400 g. surdej
3 ½ dl. vand
1 dl. hvedemel
2 ½ dl. rugmel
Rugbrød (dag 2):
5 ½ dl. vand
650 g. ung surdej
1 ½ spsk. salt
1 ½ spsk. honning
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
3 dl. hvedekerner
5 dl. rugkerner
1 ½ dl. hvedemel
9 dl. rugmel
Vand
Hvedemel
Rugmel
Salt
Honning
Solsikkekerner
Græskarkerner
Hørfrø
Hvedekerner
Rugkerner
Køkkenredskaber til rugbrød med surdej
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 teske
1 decilitermål
1 rent viskestykke
Bagepapir
2 rugbrødsforme
1 bagerist
Lille gryde
Stor røreskål
Røreske
Teske
Decilitermål
Viskestykke
Bagepapir
Rugbrødsform
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dag 1: Ung surdej
3.
Find alle ingredienserne til ung surdej frem.
4.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en finger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
6.
Dag 2: Rugbrød
7.
Rør rundt i skålen med surdej. Find alle ingredienserne til rugbrødet frem.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Bag rugbrødene:
14.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 339 kJ / 81 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 71 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer