- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Røsti med pastinakker og ost
Røsti med pastinakker og ost
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Røsti er en schweizisk kartoffelret. Den består oprindeligt af revet kartoffel og løg. GoCook har byttet løgene ud med pastinakker og peppet røstierne op med ost. Du kan spise dem selvstændigt, eller som tilbehør for eksempel til nuggets med dip eller i en burger eller sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røsti med pastinakker og ost
Røsti:
500 g kartofler
750 g kartofler
250 g kartofler
500 g pastinakker
750 g pastinakker
250 g pastinakker
3 æg
5 små æg
2 små æg
150 g hvedemel
225 g hvedemel
75 g hvedemel
75 g revet ost
110 g revet ost
35 g revet ost
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Kartoffel
Pastinak
Æg
Hvedemel
Revet ost
Salt
Peber
Køkkenredskaber til røsti med pastinakker og ost
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 kop
1 mellemstor skål
1 røreske
1 bageplade
1 ark bagepapir
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Urtekniv
Rivejern
Kop
Mellem røreskål
Røreske
Bageplade
Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Røsti:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skræl kartofler og skær enderne af. Skyl dem grundigt. Se videoen.
5.
Skræl pastinakker og skær enderne af. Skyl dem grundigt.
6.
Riv kartoflerne og pastinakkerne på den grove side af et rivejern, og kom begge dele op i en stor skål. Se videoen.
7.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom mel, ost, salt og peber i skålen. Rør det hele godt sammen.
9.
Kom bagepapir på en bageplade.
10.
Form 12 kugler af røstimassen, og læg dem på bagepladen. Tryk dem lidt flade.
11.
Bag dem i ovnen i 15 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1711 kJ / 409 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer