1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Tilbehør >
  5. Grønt >
  6. Rosmarin-kartoffelbåde

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Tænd ovnen på 225 grader.

5.

Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand. Se videoen.

6.

Skær kartoflerne i både, og kom dem op i en stor skål.

7.

Kom olie og rosmarin i skålen, og bland det rundt, så alle kartoflerne bliver dækkede.

8.

Læg kartoflerne på bagepapiret.

9.

Bag kartoflerne i cirka 40 minutter, til de er møre. Hold øje med dem, og rør rundt med en spatel et par gange undervejs.

10.

Mærk med en lille, skarp kniv, om kartoflerne er møre. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

11.

Krydr kartoflerne med salt og peber. Se videoen.

Næringsindhold per person

Energi: 1105 kJ / 264 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 68 %

Fedt: 25 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Argentinsk tomatsalsa og chimichurri

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 75 min.

Arbejdstid: 45 min.

Bagte blomkål

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 15 min.

Bagt squash med gulerod

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 20 min.

Rodfrugtchips på pande

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 45 min.

Arbejdstid: 30 min.