1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Suppe>
  5. Rodfrugtsuppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Suppe:

3.

Pil og hak løget. Se videoen.

4.

Pil og hak hvidløget. Se videoen.

5.

Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i tern. Se videoen.

6.

Skræl og skyl pastinakken. Skær den i tern. Se videoen.

7.

Vask knoldsellerien, og skær rødderne i bunden af. Skræl den derefter med en kniv, og skær den i tern. Se videoen.

8.

Skræl kartoflerne og skyl dem. Se videoen.

9.

Skær kartoflerne i tern. Se videoen.

10.

Kom olien i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.

11.

Kom løg, hvidløg, gulerødder, pastinak, knoldselleri og kartofler i gryden. Svits dem i  cirka 5 minutter, så de bliver lidt brune. Rør rundt undervejs.

12.

Kom vandet, laurbærbladet og grøntsagsbouillonterningerne i gryden, og rør rundt.

13.

Læg låg på gryden, og skru op for blusset, til suppen koger. Skru ned på lav varme, og lad suppen simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.

14.

Stik i grøntsagerne med en lille spids kniv. Suppen er klar til at blive blendet, hvis kniven går let igennem og slipper grøntsagen igen.

15.

Stil gryden ned i køkkenvasken, og tag laurbærbladet op af gryden.

16.

Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

17.

Smag suppen til med peber og eventuelt lidt salt.

18.

Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak persillen groft.

19.

Server suppen med hakket persille, rugbrødscroutoner og rodfrugtboller til.

Rugbrødscroutoner:

20.

Skær rugbrødet i tern.

21.

Varm olien op på en pande ved middelhøj varme.

22.

Kom rugbrødsternene på panden, og steg dem i 5-10 minutter. Vend dem undervejs.

23.

Tag rugbrødsternene af panden, når de er blevet sprøde.

24.

Smag dine rugbrødscroutoner til med salt, og kom dem op i en skål.

Næringsindhold per portion

Energi: 1142 kJ / 273 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Blende Suppe

Blende Suppe

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min