1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Suppe >
  5. Rodfrugtsuppe

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Suppe:

3.

Pil og hak løget. Se videoen.

4.

Pil og hak hvidløget. Se videoen.

5.

Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i tern. Se videoen.

6.

Skræl og skyl pastinakken. Skær den i tern. Se videoen.

7.

Vask knoldsellerien, og skær rødderne i bunden af. Skræl den derefter med en kniv, og skær den i tern. Se videoen.

8.

Skræl kartoflerne og skyl dem. Se videoen.

9.

Skær kartoflerne i tern. Se videoen.

10.

Hæld olien i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.

11.

Læg løg, hvidløg, gulerødder, pastinak, knoldselleri og kartofler i gryden. Svits dem i  cirka 5 minutter, så de tager lidt farve (bliver gyldenbrune). Rør rundt undervejs.

12.

Hæld vandet, laurbærbladet og grøntsagsbouillonterningerne i gryden, og rør rundt.

13.

Læg låg på gryden, og skru op for blusset, til suppen koger. Skru ned på lav varme, og lad suppen simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre. 

14.

Tjek med en skarp kniv: Når den glider let igennem grøntsagerne, er de møre og klar til at blive blendet.

15.

Tag gryden af varmen, og fjern laurbærbladet.

16.

Blend suppen med en stavblender ned i gryden, indtil der ikke er flere klumper. Se videoen.

17.

Smag suppen til med peber og eventuelt lidt salt.

18.

Hæld vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak persillen groft.

19.

Server suppen med hakket persille, rugbrødscroutoner og rodfrugtboller til.

Rugbrødscroutoner:

20.

Skær rugbrødet i tern.

21.

Varm olien op på en pande ved middelhøj varme.

22.

Læg rugbrødsternene på panden, og steg dem i 5-10 minutter. Vend dem undervejs.

23.

Tag rugbrødsternene af panden, når de er blevet sprøde.

24.

Kryd rugbrødscroutonerne med lidt salt, og læg dem op i en skål.

Næringsindhold per portion

Energi: 1142 kJ / 273 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære pastinak i små og store tern

Skære pastinak i små og store tern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, skære i tern

Kartofler, skære i tern

Blende Suppe

Blende Suppe

Inspiration

Springsuppe

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Grøn aspargessuppe

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 35 min

Arbejdstid: 35 min

Karrysuppe med rejer

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Gulerodssuppe

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min