- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Rodfrugtsuppe
Rodfrugtsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Medium
Lav en dejlig cremet og lækker suppe, som er perfekt til kolde regnfulde dage. Suppen er lavet af rodfrugter, som mætter og giver en skøn smag. Top suppen med dine yndlingstoppings! Har du ekstra tid? Så bag GoCooks rodfrugtboller til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtsuppe
Suppe:
1 løg
1½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 stort hvidløg
1 lille hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 lille pastinak eller persillerod
1 stor pastinak eller persillerod
1 pastinak eller persillerod
250 g. knoldselleri
375 g. knoldselleri
125 g. knoldselleri
2-3 kartofler
3-4 kartofler
1-2 kartofler
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 l. vand
1½ l. vand
½ l. vand
1 laurbærblad
1 stort laurbærblad
1 lille laurbærblad
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terninger grøntsagsbouillon
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
evt. salt
Toppings:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
ca. 4 stilke persille
ca. 6 stilke persille
ca. 2 stilke persille
Tilbehør:
Rodfrugtboller
Løg
Hvidløg
Gulerod
Pastinak
Knoldselleri
Kartoffel
Rapsolie
Kogevand
Laurbærblad
Grøntsagsbouillon
Peber
Salt
Rugbrød
Olivenolie
Persille
Ciabattaboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til rodfrugtsuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 grøntsagsbørste
1 kartoffelskræller
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 stavblender
1 lille skål
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Grøntsagsbørste
Kartoffelskræller
Stor gryde
Grydeske
Stavblender
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil og hak løget. Se videoen.
4.
Pil og hak hvidløget. Se videoen.
5.
Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i tern. Se videoen.
6.
Skræl og skyl pastinakken. Skær den i tern. Se videoen.
7.
Vask knoldsellerien, og skær rødderne i bunden af. Skræl den derefter med en kniv, og skær den i tern. Se videoen.
8.
Skræl kartoflerne og skyl dem. Se videoen.
9.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
10.
Kom olien i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.
11.
Kom løg, hvidløg, gulerødder, pastinak, knoldselleri og kartofler i gryden. Svits dem i cirka 5 minutter, så de bliver lidt brune. Rør rundt undervejs.
12.
Kom vandet, laurbærbladet og grøntsagsbouillonterningerne i gryden, og rør rundt.
13.
Læg låg på gryden, og skru op for blusset, til suppen koger. Skru ned på lav varme, og lad suppen simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
14.
Stik i grøntsagerne med en lille spids kniv. Suppen er klar til at blive blendet, hvis kniven går let igennem og slipper grøntsagen igen.
15.
Stil gryden ned i køkkenvasken, og tag laurbærbladet op af gryden.
16.
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
17.
Smag suppen til med peber og eventuelt lidt salt.
18.
Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak persillen groft.
19.
Server suppen med hakket persille, rugbrødscroutoner og rodfrugtboller til.
Rugbrødscroutoner:
20.
Skær rugbrødet i tern.
21.
Varm olien op på en pande ved middelhøj varme.
22.
Kom rugbrødsternene på panden, og steg dem i 5-10 minutter. Vend dem undervejs.
23.
Tag rugbrødsternene af panden, når de er blevet sprøde.
24.
Smag dine rugbrødscroutoner til med salt, og kom dem op i en skål.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1142 kJ / 273 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer