- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Suppe >
- Rodfrugtsuppe
Rodfrugtsuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne cremede rodfrugtsuppe luner på selv den koldeste dag. Rodfrugterne mætter og giver en skøn smag.
Har du ekstra tid? Så bag GoCooks rodfrugtboller til.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtsuppe
Suppe:
1 løg
1½ løg
½ løg
1 fed hvidløg
1 stort hvidløg
1 lille hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 lille pastinak eller persillerod
1 stor pastinak eller persillerod
1 pastinak eller persillerod
250 g knoldselleri
375 g knoldselleri
125 g knoldselleri
2-3 kartofler
3-4 kartofler
1-2 kartofler
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 l vand
1½ l vand
½ l vand
1 laurbærblad
1 stort laurbærblad
1 lille laurbærblad
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terninger grøntsagsbouillon
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
evt. salt
Toppings:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
ca. 4 stilke persille
ca. 6 stilke persille
ca. 2 stilke persille
Tilbehør:
Rodfrugtboller

Løg

Hvidløg

Gulerod

Pastinak

Knoldselleri

Kartoffel

Rapsolie

Kogevand

Laurbærblad

Grøntsagsbouillon

Peber

Salt

Rugbrød

Olivenolie

Persille

Ciabattaboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til rodfrugtsuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 grøntsagsbørste
1 kartoffelskræller
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 stavblender
1 lille skål
1 rent viskestykke

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Grøntsagsbørste

Kartoffelskræller

Stor gryde

Grydeske

Stavblender

Lille røreskål

Viskestykke
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil og hak løget. Se videoen.
4.
Pil og hak hvidløget. Se videoen.
5.
Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i tern. Se videoen.
6.
Skræl og skyl pastinakken. Skær den i tern. Se videoen.
7.
Vask knoldsellerien, og skær rødderne i bunden af. Skræl den derefter med en kniv, og skær den i tern. Se videoen.
8.
Skræl kartoflerne og skyl dem. Se videoen.
9.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
10.
Hæld olien i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.
11.
Læg løg, hvidløg, gulerødder, pastinak, knoldselleri og kartofler i gryden. Svits dem i cirka 5 minutter, så de tager lidt farve (bliver gyldenbrune). Rør rundt undervejs.
12.
Hæld vandet, laurbærbladet og grøntsagsbouillonterningerne i gryden, og rør rundt.
13.
Læg låg på gryden, og skru op for blusset, til suppen koger. Skru ned på lav varme, og lad suppen simre i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
14.
Tjek med en skarp kniv: Når den glider let igennem grøntsagerne, er de møre og klar til at blive blendet.
15.
Tag gryden af varmen, og fjern laurbærbladet.
16.
Blend suppen med en stavblender ned i gryden, indtil der ikke er flere klumper. Se videoen.
17.
Smag suppen til med peber og eventuelt lidt salt.
18.
Hæld vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet. Dup den tør i et rent viskestykke, og hak persillen groft.
19.
Server suppen med hakket persille, rugbrødscroutoner og rodfrugtboller til.
Rugbrødscroutoner:
20.
Skær rugbrødet i tern.
21.
Varm olien op på en pande ved middelhøj varme.
22.
Læg rugbrødsternene på panden, og steg dem i 5-10 minutter. Vend dem undervejs.
23.
Tag rugbrødsternene af panden, når de er blevet sprøde.
24.
Kryd rugbrødscroutonerne med lidt salt, og læg dem op i en skål.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1142 kJ / 273 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration