- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ovnretter>
- Rodfrugter i ovn med kylling
Rodfrugter i ovn med kylling
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Skal det gå hurtigt? Og skal det være nemt? Og vigtigst af alt - mega lækkert!? Det er denne opskrift på rodfrugter i ovn med kylling et godt bud på! Og så er det næsten ingen opvask. Juhu!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugter i ovn med kylling
Rodfrugter:
1½ kg. rodfrugter (f.eks. rødbede, pastinak, sød kartoffel og gulerod)
2¼ kg. rodfrugter (f.eks. rødbede, pastinak, sød kartoffel og gulerod)
750 g. rodfrugter (f.eks. rødbede, pastinak, sød kartoffel og gulerod)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Kylling:
4 kyllingebrystfileter
6 kyllingebrystfileter
2 kyllingebrystfileter
4 spsk. flødeost (f.eks. pikantost)
6 spsk. flødeost (f.eks. pikantost)
2 spsk. flødeost (f.eks. pikantost)
12 skiver bacon
18 skiver bacon
6 skiver bacon
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Pastinak
Olivenolie
Salt
Kyllingebryst
Flødeost
Bacon
Peber
Køkkenredskaber til rodfrugter i ovn med kylling
1 køkkenvægt
1 stort ovnfast fad eller 1 bradepande
1 ark bagepapir
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 spiseske
1 teske
Køkkenvægt
Stort ovnfast fad
Bagepapir
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugter:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
5.
Skyl rodfrugterne. Skræl dem eventuelt. Se videoen.
6.
Skær rodfrugterne i både Se videoen.
7.
Fordel rodfrugterne i ét lag på bagepladen.
8.
Hæld olie over rodfrugterne, og drys med salt. Vend det hele rundt med hænderne, så alle grøntsagerne bliver dækket af olie.
9.
Kom rodfrugterne i ovnen, når den er helt varm. Bag dem i 15 minutter, imens du fortsætter med kyllingen.
Kylling:
10.
Læg kyllingebrystfileterne på et rent skærebræt. Skær dem næsten helt igennem på siden med en skarp kniv, så du laver en lomme i kyllingefileten.
11.
Kom 1 spiseskefuld flødeost ind i hvert kyllingebryst.
12.
Drys hvert kyllingebryst med lidt salt og peber.
13.
Læg tre skiver bacon helt tæt op ad hinanden. Læg en kyllingefilet ovenpå, og fold baconen rundt om kyllingefileten.
14.
Fortsæt på samme med resten af baconen og kyllingefileterne. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
15.
Læg de fyldte kyllingefileter ovenpå rodfrugterne, når de har været i ovnen i 15 minutter.
16.
Bag hele retten i yderligere 15 minutter, eller til baconen ser gylden og sprød ud. Det kan være, at du skal skrue op for ovnen eller sætte den på grill de sidste 5 minutter, hvis du gerne vil have sprød bacon på dine kyllingefileter. Så skal du bare holde godt øje med, at retten ikke brænder på.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1883 kJ / 450 kcal
Protein: 33 %
Kulhydrat: 25 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer