- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Rodfrugter>
- Rodfrugter i kokosmælk
Rodfrugter i kokosmælk
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Opskriften er uden kød, og bliver virkelig lækker, i det søde kartofler og jordskokker blandes med kokosmælk. Hvis du tør, så top retten med frisk chili.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugter i kokosmælk
Ris:
4 dl. fuldkornsris
6 dl. fuldkornsris
2 dl. fuldkornsris
Vand til at koge ris
Salt
Rodfrugter:
300 g. søde kartofler
450 g. søde kartofler
150 g. søde kartofler
200 g. pastinakker
300 g. pastinakker
100 g. pastinakker
200 g. jordskokker
300 g. jordskokker
100 g. jordskokker
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
½ tsk. salt
Sovs med kokosmælk:
3 fed hvidløg
4 store fed hvidløg
1 stort fed hvidløg
2 cm. frisk ingefær
3 cm. frisk ingefær
1 cm. frisk ingefær
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 spsk. karrypasta
3 spsk. karrypasta
1 spsk. karrypasta
4 dl. kokosmælk
6 dl. kokosmælk
2 dl. kokosmælk
½ lime
¾ lime
¼ lime
Salt
Peber
Toppings:
40 g. cashewnødder
60 g. cashewnødder
20 g. cashewnødder
Evt. frisk koriander
Evt. frisk chili
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Sød kartoffel (batat)
Pastinak
Jordskok
Rapsolie
Hvidløg
Ingefær (frisk)
Karrypasta (rød)
Kokosmælk
Lime
Peber
Cashewnødder
Koriander
Chili
Køkkenredskaber til rodfrugter i kokosmælk
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
2 mellem gryder
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 tyndskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 rivejern
1 grydeske
1 citruspresser
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Mellem gryde
Bageplade
Bageplade
Tyndskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Rivejern
Grydeske
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Ris:
4.
Skyl risene et par gange, til vandet er klart. Kom dem i en gryde sammen med vand og salt, og kog dem, som det står på pakken. Se videoen.
5.
Rodfrugter:
6.
Kom bagepapir på en bageplade.
7.
Skyl og skræl de søde kartofler. Skær dem i store tern. Se videoen.
8.
Skyl og skræl pastinakkerne. Skær dem i store tern. Se videoen.
9.
Skyl og rens jordskokkerne. Skær dem i store tern. Se videoen.
10.
Kom rodfrugterne op i en skål sammen med olie og salt. Vend det hele grundigt sammen.
11.
Fordel rodfrugterne på bagepladen, og bag dem i ovnen i cirka 15-20 minutter. De skal blive lidt brune i overfladen. Lav sovsen imens.
Sovs:
12.
Pil hvidløg, og pres dem med en hvidløgspresser. Se videoen.
13.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
14.
Kom olien op i en gryde, og varm den op til middelhøj varme.
15.
Kom hvidløg og ingefær i gryden. Svits det i et halvt minut, mens du rører rundt.
16.
Tilsæt karrypasta, og svits det i et halvt minut mere.
17.
Kom kokosmælken og rodfrugterne i gryden til resten, og rør rundt. Skru ned på lav varme, og lad retten simre i 5 minutter.
18.
Smag til med limesaft, salt og peber.
19.
Server retten med ris til og cashewnødder på toppen. Du kan også komme frisk koriander og frisk chili på.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2946 kJ / 704 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer