- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Rodfrugtchips i ovn
Rodfrugtchips i ovn
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Elsker du også sprøde salte chips? Har du prøvet at lave dine egne? Her har du muligheden for at lave dine egne chips af rodfrugter i ovnen. De er heeeelt vildt sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtchips i ovn
Rodfrugtchips:
80 g. sød kartoffel
140 g. sød kartoffel
40 g. sød kartoffel
60 g. rødbede
90 g. rødbede
30 g. rødbede
60 g. pastinak
90 g. pastinak
30 g. pastinak
1 spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
1½ spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
½ spsk. smagsneutral olie (fx solsikkekerneolie)
½ tsk. til hver skål
1 tsk. salt til hver skål
¼ tsk. salt til hver skål
Lidt ekstra salt til at drysse på rodfrugtchipsene
Lidt ekstra salt til at drysse på rodfrugtchipsene
Lidt ekstra salt til at drysse på rodfrugtchipsene
Sød kartoffel (batat)
Rødbede
Pastinak
Solsikkeolie
Salt
Køkkenredskaber til rodfrugtchips i ovn
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern
3 skåle
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 rent viskestykke
1 stor plastikpose eller en stor skål
Madpakkepapir
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kartoffelskræller
Mandolinjern
Mellem røreskål
Bageplade
Bagepapir
Viskestykke
Plastikpose
Madpapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rodfrugtchips:
3.
Skyl og skræl den søde kartoffel. Se videoen.
4.
Skyl og skræl rødbeden.
5.
Skyl og skræl pastinakken. Se videoen.
6.
Skær kartoffel og rødbede i tynde skiver på et mandolinjern, så du får helt papirtynde skiver.
Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.
Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge en tyndskræller eller den side af et rivejern, som kan skære tynde skiver.
7.
Fyld tre skåle med vand, og tilsæt saltet til vandet. Kom hver slags rodfrugt ned i hver sin skål, så rødbederne ikke farver de andre rodfrugter. Lad dem stå i 5-10 minutter og trække.
8.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og lad den varme helt op.
9.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
10.
Tag rodfrugterne op af vandet, og tør dem med et rent viskestykke.
11.
Vend dem med olien i en pose eller en stor skål, og fordel dem i ét lag på bagepladen.
12.
Drys med salt.
13.
Bag rodfrugtchipsene i cirka 10 minutter.
Efter 2 minutter kan du åbne ovnen kortvarigt for at lukke lidt af dampen ud. Luk igen. Gør sådan med cirka 2 minutters mellemrum. Lad dem bage videre til chipsene blive gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs.
14.
Læg de færdige rodfrugtchips til afkøling på et stykke madpakkepapir.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 259 kJ / 62 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 0,04 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer