- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Rodfrugtbiksemad
Rodfrugtbiksemad
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Denne biksemad er lavet uden kød, og det kan altså også noget! De forskellige rodfrugter giver retten masser af smag.
Kan du ikke undvære kødet? Så steg eventuelt lidt bacon til. Og hvis du tør, så prøv også at spise sennep til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtbiksemad
Rodfrugtbiksemad:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
600 g blandede rodfrugter (fx rødbeder, pastinak, jordskokker, gulerødder og knoldselleri)
900 g blandede rodfrugter (fx rødbeder, pastinak, jordskokker, gulerødder og knoldselleri)
300 g blandede rodfrugter (fx rødbeder, pastinak, jordskokker, gulerødder og knoldselleri)
200 g kartofler
300 g kartofler
100 g kartofler
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. olie
4 æg
6 æg
2 æg
Syltede rødbeder
Ketchup
Evt. 8 skiver bacon
Evt. sennep
Løg
Hvidløg
Rødbede
Kartoffel
Rapsolie
Salt
Peber
Æg
Rødbeder (syltede)
Tomatketchup
Bacon
Sennep
Køkkenredskaber til rodfrugtbiksemad
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 grydeske
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Urtekniv
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Stor gryde
Grydeske
Stegepande
Paletkniv
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Biksemad:
3.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.
4.
Skræl og skyl rodfrugterne. Skær dem i små tern. Se videoen.
5.
Skræl og skyl kartoflerne. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne i tern på 1 x 1 centimeter. Se videoen.
7.
Kom olien i en stor gryde, og varm den op til middelhøj varme.
8.
Kom løg og hvidløg i gryden, og steg dem, til løgene er glasklare. Se videoen.
9.
Kom rodfrugterne i gryden, og steg dem i 10-15 minutter. Rør rundt i gryden undervejs, så alle grøntsagerne får lidt stegeskorpe.
10.
Stik en lille skarp kniv i et af kartoffelstykkerne. Hvis kniven går let igennem, og kartoflen slipper kniven igen, er de møre. Hvis ikke, så giv dem et par minutter ekstra.
11.
Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
12.
Varm en stor stegepande med olie op til middelhøj varme.
13.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op på den varme stegepande. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
14.
Steg dine spejlæg, til æggehviden ikke længere er gennemsigtig, men er blevet mælkehvid. Blommen skal stadig være flydende. Se videoen.
15.
Du kan eventuelt stege baconskiverne på en stegepande ved middelhøj varme, i cirka 2-3 minutter på hver side.
16.
Server rodfrugtbiksemaden med spejlæg, syltede rødbeder, ketchup og evt. sennep og baconskiver til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1414 kJ / 338 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer