- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Boller>
- Rødbedeboller
Rødbedeboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
De her rødbedeboller er .... røde!? Eller hvad synes du? Det vildeste er, at man slet ikke kan smage rødbeden. Den er bare med til at gøre bollerne svampede og lækre i konsistensen.
Tip: Lav også en dej uden rødbede i. Så kan du blande dem og på den måde lave tofarvede boller. Og det er kun fantasien, der sætter grænser for mønsteret!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rødbedeboller
Rødbedeboller:
200 g. forkogt rødbede
300 g. forkogt rødbede
100 g. forkogt rødbede
2 dl. lunkent vand
3 dl. lunkent vand
1 dl. lunkent vand
20 g. gær
30 g. gær
10 g. gær
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
300-350 g. hvedemel
450-525 g. hvedemel
150-175 g. hvedemel
1 dl. hvedemel til æltning og formning
1½ dl. hvedemel til æltning og formning
½ dl. hvedemel til æltning og formning
1 æg til pensling
1 æg til pensling
1 æg til pensling
Rødbede
Vand
Gær
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Æg
Køkkenredskaber til rødbedeboller
1 lille gryde
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 blender eller minihakker
1 stor skål
1 røreske
1 dejskraber
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 viskestykke
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
Lille gryde
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Lille gryde
Søjleblender
Stor røreskål
Røreske
Dejskraber
Bageplade
Bagepapir
Viskestykke
Kop
Gaffel
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger. Hæld det op i en skål.
4.
Skær de forkogte rødbeder i mindre stykker, og kom dem ned i skålen med det lunkne vand. Blend med en stavblender i 1-2 minutter.
5.
Tilsæt gær, og rør rundt, til gæren er opløst.
6.
Kom grahamsmel og salt i skålen. Rør dejen sammen.
7.
Kom hvedemelet i skålen lidt ad gangen. Rør rundt imens. På den måde slår du luft i dejen med røreskeen.
8.
Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Måske skal du bruge en lille smule ekstra mel. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve i 30 minutter.
Forme boller:
10.
Kom bagepapir på en bageplade.
11.
Del dejen i 8-10 stykker, og form dem til boller. Se videoen.
12.
Dæk dem med et rent viskestykke, og tænd ovnen på 210 grader. Lad bollerne hæve et lunt sted i 20-30 minutter, mens ovnen bliver varm.
Bage boller:
13.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Se videoen.
14.
Pensl bollerne med ægget. Se videoen.
15.
Bag bollerne, til de er gyldne. Det tager cirka 12-15 minutter. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1933 kJ / 462 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer