Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl og riv rødbeden på den grove side af rivejernet. Kom den revne rødbede i en blender. Se videoen.

4.

Kom mælk i blenderen og blend rødbeden og mælken sammen til en ensartet masse.

5.

Slå et æg ud i en kop, kom det op i blenderen. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Se videoen.

6.

Kom sukker, salt, olie, grahamsmel, hvedemel og bagepulver op blenderen og blend det hele sammen, indtil der ikke er flere klumper.

7.

Tænd vaffeljernet. Når det er varmt, så pensel det med olie og kom så cirka en deciliter af dejen på midten af jernet. Lad dejen selv flyde ud, til der er cirka 1 centimeter til kanten og luk jernet forsigtigt.

8.

Bag vaflen i jernet et par minutter, til den er gylden og sprød.

9.

Fortsæt på samme måde med resten af vaflerne, til der ikke er mere dej og husk at pensle jernet hver gang, inden du kommer dej på.

10.

Server vaflerne lune.

Næringsindhold per portion

Energi: 1607 kJ / 386 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Vafler

Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min