- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Ristaffel
Ristaffel
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 66 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ristaffel
Ris:
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
½ dl. vand
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
½ dl. ris
Kylling:
2 kyllingebryster
3 kyllingebryster
1 kyllingebryst
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
Karrysovs:
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
1 terning hønsebouillon
1½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
2 ½ dl. mælk
3 ¾ dl. mælk
1 ¼ dl. mælk
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 knivspidser peber
1 ½ knivspids peber
1 knivspids peber
Forslag til tilbehør:
Bananer
Kokosmel
Rosiner
Peanuts
Salt
Vand
Jasminris
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Smør
Hvedemel
Karry
Hønsebouillon
Mælk
Peber
Banan
Kokosmel
Rosiner
Peanuts
Køkkenredskaber til ristaffel
1 decilitermål
1 sæt måleskeer
Køkkenrulle
2 skærebrædder
2 små skarpe knive
1 stegepande
1 tallerken
1 mellem gryde
1 paletkniv
1 piskeris
1 grydeske
1 stor gryde
2 store gryder
1 grydelåg
4 serveringsskåle
Decilitermål
Måleskeer
Køkkenrulle
Skærebræt
Urtekniv
Stegepande
Middagstallerken
Mellem gryde
Paletkniv
Piskeris
Grydeske
Stor gryde
Grydelåg
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog. Se videoen.
4.
5.
6.
Kylling:
7.
Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
9.
Karrysovs:
10.
Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
11.
12.
Kom lidt efter lidt vand med hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
13.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1897 kJ / 451 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer