
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Ristaffel
Ristaffel
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 66 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ved du hvad "Ristaffel" er? - Nej, vel? Du skulle tage at prøve denne lækre ret, og den er slet ikke så mystisk som den lyder. Ristaffel er en hyggelig ret med kylling, karrysovs og ris og tilbehør af bananer, rosiner, kokosmel og peanuts, som man hver især ønsker det. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ristaffel
Ris:
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
½ dl. vand
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
½ dl. ris
Kylling:
2 kyllingebryster
3 kyllingebryster
1 kyllingebryst
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
Karrysovs:
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
1 terning hønsebouillon
1½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
2 ½ dl. mælk
3 ¾ dl. mælk
1 ¼ dl. mælk
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 knivspidser peber
1 ½ knivspids peber
1 knivspids peber
Forslag til tilbehør:
Bananer
Kokosmel
Rosiner
Peanuts

Salt

Vand

Jasminris

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Smør

Hvedemel

Karry

Hønsebouillon

Mælk

Peber

Banan

Kokosmel

Rosiner

Peanuts
Køkkenredskaber til ristaffel
1 decilitermål
1 sæt måleskeer
Køkkenrulle
2 skærebrædder
2 små skarpe knive
1 stegepande
1 tallerken
1 mellem gryde
1 paletkniv
1 piskeris
1 grydeske
1 stor gryde
2 store gryder
1 grydelåg
4 serveringsskåle

Decilitermål

Måleskeer

Køkkenrulle

Skærebræt

Urtekniv

Stegepande

Middagstallerken

Mellem gryde

Paletkniv

Piskeris

Grydeske

Stor gryde

Grydelåg

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Kom vand og salt i en gryde, og kom låg på. Bring vandet i kog. Se videoen.
4.
Tilsæt risene, og læg låg på gryden.
5.
Kog risene ved svag varme i cirka 12 minutter.
6.
Fjern gryden fra kogepladen, og lad risene stå i cirka 12 minutter med låg på. Lav resten, mens risene koger.
Kylling:
7.
Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
9.
Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og steg dem på alle sider, til de er gennemstegte. Tag kyllingestykkerne af stegepanden, og læg dem på en ren tallerken.
Karrysovs:
10.
Kom smør i en gryde, og varm smørret op.
11.
Tilsæt hvedemel og karry, og pisk det sammen. Se videoen.
12.
Kom lidt efter lidt vand med hønsebouillon og mælk i sovsen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Hvis du bruger bouillonterning, så læs på pakken, hvordan du blander bouillon.
13.
Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Lad sovsen simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Se videoen.
14.
Kom de stegte kyllingestykker ned i sovsen.
15.
Skær bananerne i skiver, og kom dem i en skål. Hæld kokosmel, rosiner og peanuts i hver sin skål, og stil dem på bordet sammen med risene og kyllingeretten, så hele familien selv kan pynte sin ristaffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1897 kJ / 451 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer