- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Rissalat med kylling
Rissalat med kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er retten, som du godt gider have rester af med i madpakken. Du kan komme lige de grøntsager i, som DU bedst kan lide
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rissalat med kylling
Rissalat:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 kyllingebryst
3 kyllingebryst
1 kyllingebryst
5 spsk. soja
7 ½ spsk. soja
2 ½ spsk. soja
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
2 dl. ris
3 dl. ris
1 dl. ris
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ spsk. olie
1 dl. ærter
1 ½ dl. ærter
½ dl. ærter
4 asparges
6 asparges
2 asparges
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
1 spsk. citron
1 ½ spsk. citron
½ spsk. citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Hvidløg
Kyllingebryst
Soja
Paprika
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Olie - smagsneutral
Ærter
Grønne asparges
Gulerod
Agurk
Purløg
Citron
Køkkenredskaber til rissalat med kylling
1 decilitermål
1 teske
2 spiseskeer
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 lille gryde med låg
1 plastikbøtte med låg
1 stegepande
1 paletkniv
Decilitermål
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Lille gryde
Plastikbøtte med låg
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
4.
Skær kyllingebryst-fileterne i strimler. Kom kylling, hvidløg, paprika og soja i en lufttæt plastikbøtte. Ryst det, til kyllingen er dækket, og lad det hele hvile i 30 minutter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Koge ris:
5.
Kom risene i en si. Skyl dem i koldt vand til vandet er klart. Se videoen.
6.
Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Tænd for middel varme. Når vandet koger, så kom risene i vandet. Læs på pakken, hvordan du koger risene.
Stege kylling:
7.
Rissalat:
8.
Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.
9.
10.
11.
12.
Skær enderne af gulerødderne, skræl dem og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
13.
14.
15.
16.
Dryp olie og citronsaft over de færdigkogte ris, og krydér med salt. Rør rundt, så risene ikke klumper.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3550 kJ / 203 kcal
Protein: 40 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer