
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Rissalat med kylling
Rissalat med kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er retten, som du godt gider have rester af med i madpakken. Du kan komme lige de grøntsager i, som DU bedst kan lide
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rissalat med kylling
Rissalat:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 kyllingebryst
3 kyllingebryst
1 kyllingebryst
5 spsk. soja
7 ½ spsk. soja
2 ½ spsk. soja
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
2 dl. ris
3 dl. ris
1 dl. ris
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ spsk. olie
¾ spsk. olie
¼ spsk. olie
1 dl. ærter
1 ½ dl. ærter
½ dl. ærter
4 asparges
6 asparges
2 asparges
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
1 spsk. citron
1 ½ spsk. citron
½ spsk. citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt

Hvidløg

Kyllingebryst

Soja

Paprika

Brune ris (fuldkornsris)

Vand

Salt

Olie - smagsneutral

Ærter

Grønne asparges

Gulerod

Agurk

Purløg

Citron
Køkkenredskaber til rissalat med kylling
1 decilitermål
1 teske
2 spiseskeer
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 lille gryde med låg
1 plastikbøtte med låg
1 stegepande
1 paletkniv

Decilitermål

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Lille gryde

Plastikbøtte med låg

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Pil og hak hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skær kyllingebryst-fileterne i strimler. Kom kylling, hvidløg, paprika og soja i en lufttæt plastikbøtte. Ryst det, til kyllingen er dækket, og lad det hele hvile i 30 minutter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Koge ris:
5.
Kom risene i en si. Skyl dem i koldt vand til vandet er klart. Se videoen.
6.
Kom vand og salt i en gryde, og læg låg på. Tænd for middel varme. Når vandet koger, så kom risene i vandet. Læs på pakken, hvordan du koger risene.
Stege kylling:
7.
Varm olie op på en stegepande ved middel varme, og steg kyllinge-strimlerne i cirka 4 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Vend dem et par gange undervejs med en spatel.
Rissalat:
8.
Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.
9.
Skyl aspargesene, og knæk stokken af. Se videoen.
10.
Kom cirka ½ liter vand i en gryde, og bring vandet i kog. Kom aspargesene i gryden, og lad dem koge i 1 minut. Hæld vand og asparges ned i et dørslag, og kom koldt vand over aspargesene.
11.
Skær aspargesene over på skrå i cirka 2 centimeter lange stykker.
12.
Skær enderne af gulerødderne, skræl dem og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
13.
Skyl agurken, og skær den i små tern.
14.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persille og purløg fint. Se videoen.
15.
Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
16.
Dryp olie og citronsaft over de færdigkogte ris, og krydér med salt. Rør rundt, så risene ikke klumper.
17.
Anret rissalaten i din madkasse.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3550 kJ / 203 kcal
Protein: 40 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer