
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Rispapirruller
Rispapirruller
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken
Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rispapirruller
Ingredienser
200 g. frosne grønne bønner
300 g. frosne grønne bønner
100 g. frosne grønne bønner
400 g. rejer i lage (drænet vægt)
600 g. rejer i lage (drænet vægt)
200 g. rejer i lage (drænet vægt)
½ salathoved
¾ salathoved
¼ salathoved
1 glaskål eller 1 agurk
1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
½ glaskål eller ½ agurk
2 mangoer eller 2 gulerødder
3 mangoer eller 3 gulerødder
1 mango eller 1 gulerod
20-24 stk. store, runde rispapir
30-36 stk. store, runde rispapir
10-12 stk. store, runde rispapir
Vand til at dyppe rispapirerne i
Dip
Sød chilisovs

Grønne bønner

Rejer

Grønt salathoved

Glaskål

Mango

Rispapir

Vand

Chilisovs (sød)
Køkkenredskaber til rispapirruller
1 køkkenvægt
1 mellem skål
1 sigte
1 lille gryde
1 grydelåg
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 rent viskestykke
1 fad

Køkkenvægt

Mellem røreskål

Si

Lille gryde

Grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Viskestykke

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.
Tag en lille gryde frem. Kom vand i, læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
Kom de frosne bønner ned i vandet. Lad dem koge i 1 minut.
5.
Stil et dørslag ned i vasken. Hæld vand og bønner ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad bønnerne dryppe af.
6.
Hæld vandet fra rejerne gennem en sigte i vasken. Lad dem dryppe af.
7.
Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ½ salathoved.
Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ¾ salathoved.
Fjern de yderste, grove blade af salathovedet. Skyl salathovedet. Skær salathovedet i kvarte. Pluk bladene af ¼ salathoved.
Hvis du bruger glaskål:
8.
Skær toppen og bunden af glaskålen.
9.
Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Se videoen.
Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Se videoen.
Skær skrællen af ved at skære ned langs glaskålens sider. Skær kun lige den grønne skal af. Ikke det hvide. Se videoen.
10.
Skær glaskålen i tynde strimler.
Hvis du bruger agurk:
11.
Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.
Hvis du bruger mango:
12.
Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Se videoen.
Hvis du bruger gulerod:
13.
Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad og skær den i tynde strimler. Se videoen.
Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
Rul rispapirruller:
14.
Kom lunkent vand i et fad. Udblød et stykke rispapir i vandet i cirka 20 sekunder.
15.
Læg det våde rispapir på et skærebræt af plastik.
16.
Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig.
Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
Fyld straks det våde rispapir med fyld. Læg først et salatblad og derefter de øvrige ingredienser ovenpå. Fold nu rispapiret rundt om fyldet. Først folder du siden mod dig over fyldet, så folder du siderne ind over midten, og til sidst ruller du den hen over siden længst væk fra dig. Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
17.
Spis rispapirrullerne med lidt sød chilisovs til, eller pak dem ind i husholdningsfilm til madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 306 kJ / 73 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer