- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Rispapirruller
Rispapirruller
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Elsker du også asiatisk mad? Så prøv at lave lækre rispapirsruller, eller som de også hedder vietnamesiske forårsruller. De fungere super godt til aftensmad, men også i madpakken
Tip: Kom lige det fyld i, du bedst kan lide. Kun din fantasi sætter grænser!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rispapirruller
Ingredienser
200 g. frosne grønne bønner
300 g. frosne grønne bønner
100 g. frosne grønne bønner
400 g. rejer i lage (drænet vægt)
600 g. rejer i lage (drænet vægt)
200 g. rejer i lage (drænet vægt)
½ salathoved
¾ salathoved
¼ salathoved
1 glaskål eller 1 agurk
1 ½ glaskål eller 1 ½ agurk
½ glaskål eller ½ agurk
2 mangoer eller 2 gulerødder
3 mangoer eller 3 gulerødder
1 mango eller 1 gulerod
20-24 stk. store, runde rispapir
30-36 stk. store, runde rispapir
10-12 stk. store, runde rispapir
Vand til at dyppe rispapirerne i
Dip
Sød chilisovs
Grønne bønner
Rejer
Grønt salathoved
Glaskål
Mango
Rispapir
Vand
Chilisovs (sød)
Køkkenredskaber til rispapirruller
1 køkkenvægt
1 mellem skål
1 sigte
1 lille gryde
1 grydelåg
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 rent viskestykke
1 fad
Køkkenvægt
Mellem røreskål
Si
Lille gryde
Grydelåg
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Viskestykke
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
4.
5.
6.
7.
Hvis du bruger glaskål:
8.
Skær toppen og bunden af glaskålen.
9.
10.
Hvis du bruger agurk:
11.
Skyl agurken. Skær den over på langs, læg den med skærefladen ned af og skær den i tynde strimler.
Hvis du bruger mango:
12.
Skær den store kerne væk ved at holde mangoen, så den smalle side vender ind mod dig. Skær ned langs den store kerne på begge sider af den. Så har du to halvdele. Skær riller ned i mangokødet, så det ligner små tern. Du må ikke skære ned igennem skallen. Vend nu skallen modsat, så mangokødet vender opad. Det ligner næsten et pindsvin. Skær ternene af. Se videoen.
Hvis du bruger gulerod:
13.
Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad og skær den i tynde strimler. Se videoen.
Skræl guleroden, skær den over på langs. Læg den med skærefladen nedad, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
Rul rispapirruller:
14.
15.
16.
Fortsæt på samme måde med resten af rispapirrullerne.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 306 kJ / 73 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer