
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Risalamande
Risalamande
Samlet tid: 135 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ingen jul uden risalamande! Den kan du lave i god tid, så den er nem at servere. Husk kirsebærsovsen til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til risalamande
Ingredienser
1 ¼ dl. vand
2 dl. vand
¾ dl. vand
100 g. grødris
150 g. grødris
50 g. grødris
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 dl. vand
¾ dl. vand
50 g. mandler
75 g. mandler
25 g. mandler
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 tsk. vaniljesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl. piskefløde
3 dl. piskefløde
1 dl. piskefløde
Evt. lidt revet skal af en økologisk citron
Tilbehør:
1 brik færdig kirsebærsovs
1 ½ brik færdig kirsebærsovs
½ brik færdig kirsebærsovs

Vand

Grødris

Mælk

Mandler

Sukker

Vaniljesukker

Piskefløde

Citron

Kirsebærsovs
Køkkenredskaber til risalamande
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 køkkenvægt
1 stor gryde
2 grydelåg
1 grydeske
3 mellem skåle
1 lille gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 røreske
1 elpisker
Husholdningsfilm

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Stor gryde

Grydelåg

Grydeske

Mellem røreskål

Lille gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Røreske

Elpisker

Husholdningsfilm
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Risengrød:
3.
Kom vand i en stor gryde læg låg på, og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
Kom vand i en stor gryde, læg låg på og bring det i kog. Hæld risene i, når det koger. Kog risene i 2 minutter.
4.
Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager ca. 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
Kom mælk i gryden og kog grøden ved svag varme, til risene er bløde. Det tager cirka 45 minutter. Mens grøden koger, skal du hele tiden røre forsigtigt i gryden.
5.
Hæld grøden i en skål. Stil skålen i køleskabet, til den er helt kold.
6.
Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg mandlerne i en skål, og hæld det kogende vand over. Lad mandlerne stå i 5-10 minutter. Se videoen.
Risalamande:
7.
Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne.
Tag mandlerne op og smut dem. Hvis skallen ikke vil slippe, skal du kassere vandet og komme nyt kogende vand på mandlerne
8.
Hak de smuttede mandler fint. Husk at gemme én hel mandel. Se videoen.
9.
Kom mandler, sukker og vaniljesukker i den kolde grød. Rør rundt.
10.
Kom piskefløde i en skål, og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Se videoen.
Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Se videoen.
Kom piskefløde i en skål og pisk den til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i grøden. Se videoen.
11.
Kom husholdningsfilm over skålen og sæt risalamanden i køleskabet. Minimum 2 timer.
Kirsebærsovs:
12.
Hæld kirsebærsovsen i en gryde. Tænd for svag varme og lun kirsebærsovsen.
13.
Rør den hele mandel i risalamanden og servér den med den lune kirsebærsovs til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1473 kJ / 351 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 62 %
Heraf mættet fedt 12,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer