- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Wok>
- Red maden wok
Red maden wok
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Brug de grøntsager, du allerede har, i en wok, og undgå madspild. Nudler + grønt + sovs + eventuelt kød = wok!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til red maden wok
Wok:
500 g overskuds-grønt (fx kål, gulerødder, forårsløg, ingefær eller svampe)
750 g overskuds-grønt (fx kål, gulerødder, forårsløg, ingefær eller svampe)
250 g overskuds-grønt (fx kål, gulerødder, forårsløg, ingefær eller svampe)
250 g overskuds-kød (fx rester af kød fra dagen før)
375 g overskuds-kød (fx rester af kød fra dagen før)
125 g overskuds-kød (fx rester af kød fra dagen før)
250 g nudler (fuldkorn)
375 g nudler (fuldkorn)
125 g nudler (fuldkorn)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 spsk. sesamolie
3 spsk. sesamolie
1 spsk. sesamolie
1 ½ dl hoisinsovs
2 ¼ dl hoisinsovs
¾ dl hoisinsovs
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
Topping:
1 dl frisk koriander eller persille
1 ½ dl frisk koriander eller persille
½ dl frisk koriander eller persille
1 lime
1 ½ lime
½ lime
1 dl peanuts
1 ½ dl peanuts
½ dl peanuts
Hvidkål
Kyllingebryst
Nudler (fuldkorn)
Salt
Sesamolie
Hoisinsovs
Soja
Vand
Koriander
Køkkenredskaber til red maden wok
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem gryde med låg
1 gaffel
1 dørslag
1 wok
1 paletkniv
1 lille skål
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Gaffel
Dørslag
Wok
Paletkniv
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Wok:
3.
Skyl grøntsagerne, og skær dem i lange mundrette stykker. Grove grøntsager, som rødder og kål, skal skæres i mindre stykker end fine grøntsager, som tomater og salatblade. Se videoen.
4.
Hvis du vil have kød i din red maden-wok, så skær det i mindre stykker. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Koge nudler:
5.
Kom vand og salt i en stor gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog nudlerne som vist på pakken. Når de er færdige, så hæld dem i et dørslag i håndvasken, og lad dem dryppe af.
6.
Varm sesamolie op på en wok, og steg kød og grove grøntsager, som fx gulerødder og kål, først.
7.
Kom resten af grøntsagerne på panden. Tilsæt hoisinsovs, soja og vand, og lad det simre 4-5 minutter.
Topping
8.
Skyl koriander eller persille og hak det i store stykker. Se videoen.
9.
Skyl lime og skær den i både.
10.
Kom de færdige nudler op i wokken, og vend det hele rundt. Servér med limebåde, peanuts og friske krydderurter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2442 kJ / 584 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer