- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Quinoasalat
Quinoasalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Bedst som du troede, du allerede havde en yndlingssalat, så prøver du den her og får straks en ny favorit ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til quinoasalat
Quinoa:
3 dl. quinoa
4 ½ dl. quinoa
1 ½ dl. quinoa
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Krydret oksekød:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
450 g. hakket oksekød
675 g. hakket oksekød
225 g. hakket oksekød
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
1 dåse tomatpuré (50 g.)
1 ½ dåse tomatpuré (75 g.)
½ dåse tomatpuré (25 g.)
evt. ½ tsk. chiliflager
evt. ¾ tsk. chiliflager
evt. ¼ tsk. chiliflager
Salat:
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
6 tomater
9 tomater
3 tomater
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
2 lime
3 lime
1 lime
½ bundt persille
¾ bundt persille
¼ bundt persille
Quinoa (hvid)
Vand
Salt
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Paprika
Peber
Tomatpuré
Chili (flager)
Rødløg
Tomat
Peberfrugt
Avocado
Lime
Persille
Køkkenredskaber til quinoasalat
1 lille gryde
1 teske
1 grydelåg
1 stegepande
1 spatel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 lille skål
Lille gryde
Teske
Grydelåg
Stegepande
Spatel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Quinoa:
3.
Kom quinoa, vand og salt i en gryde, og læg låg på. Kog quinoaen, som det står på pakken. Lad dem køle lidt af.
Krydret oksekød:
4.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
5.
Kom hakket kød på stegepanden. Vask hænder, når du har rørt råt kød. Krydr med paprika, salt, peber, tomatpuré og evt. chili. Rør rundt med en spatel, så det ikke brænder på. Steg kødet, til det er gennemstegt.
Salat:
6.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2653 kJ / 634 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 2,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer