
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Rodfrugter>
- Pure med selleri
Selleripure - knoldselleri puré
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvad stiller man op med en hel knoldselleri? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst med denne opskrift - på den lækre måde. Du kan bruge selleripure som dip eller sovs til din mad. Og hvis du ikke er fan af nødder, så dropper du bare dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pure med selleri
Ingredienser
1 knold-selleri
1 ½ knold-selleri
½ knold-selleri
1 citron, økologisk
½ dl. fløde eller mælk
¾ dl. fløde eller mælk
¼ dl. fløde eller mælk
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
Topping:
Evt. 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
Evt. 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
Evt. 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)

Knoldselleri

Citron

Piskefløde

Smør

Salt

Peber

Hasselnødder
Køkkenredskaber til pure med selleri
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 viskestykke
1 dørslag
1 rivejern
1 citruspresser
1 blender eller stavblender
1 serveringsskål

Decilitermål

Teske

Køkkenvægt

Spiseske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Stegepande

Paletkniv

Viskestykke

Dørslag

Rivejern

Citruspresser

Søjleblender

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skær skrællen af knold-sellerien. Se videoen.
4.
Skær knold-sellerien i grove stykker.
Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.
5.
Kom stykkerne i en gryde og dæk dem med koldt vand. Læg låg på. Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på lav varme og lad det koge i cirka 15 minutter.
6.
Rist imens hassel-nødderne på en stegepande ved middel varme i cirka 3-4 minutter. Se videoen.
7.
Hak hasselnødderne groft. Se videoen.
Hak hasselnødderne groft. Se videoen.
8.
Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af. Se videoen.
9.
Riv skallen af citronen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
10.
Kom selleri-stykkerne og salt i en blender. Blend, til den er lækker cremet, som en meget blød kartoffelmos.
11.
Tilsæt fløde eller mælk og ½ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
Tilsæt fløde eller mælk og 1 teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
Tilsæt fløde eller mælk og ¼ teske citronskal og blend kort. Smag mosen til med salt, peber og eventuel lidt mere citronskal eller lidt citronsaft.
12.
Hæld i en skål og drys med ristede hasselnødder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 565 kJ / 135 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer