- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Rodfrugter>
- Pure med selleri
Selleripure - knoldselleri puré
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvad stiller man op med en hel knoldselleri? Jo, man forklæder den som en lækker, cremet kartoffelmos og giver den lidt citron og lidt knas. Så er det problem løst med denne opskrift - på den lækre måde. Du kan bruge selleripure som dip eller sovs til din mad. Og hvis du ikke er fan af nødder, så dropper du bare dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pure med selleri
Ingredienser
1 knold-selleri
1 ½ knold-selleri
½ knold-selleri
1 citron, økologisk
½ dl. fløde eller mælk
¾ dl. fløde eller mælk
¼ dl. fløde eller mælk
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
Topping:
Evt. 2 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
Evt. 3 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
Evt. 1 spsk. hasselnødder (eller andre nødder/mandler)
Knoldselleri
Citron
Piskefløde
Smør
Salt
Peber
Hasselnødder
Køkkenredskaber til pure med selleri
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde med låg
1 stegepande
1 paletkniv
1 viskestykke
1 dørslag
1 rivejern
1 citruspresser
1 blender eller stavblender
1 serveringsskål
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Spiseske
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Stegepande
Paletkniv
Viskestykke
Dørslag
Rivejern
Citruspresser
Søjleblender
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
Skær knold-sellerien i grove stykker.
Skær halvdelen af knold-sellerien i grove stykker.
5.
6.
7.
8.
Hæld kogevand og selleristykker i et dørslag i vasken. Lad stykkerne dryppe godt af. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 565 kJ / 135 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer