- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Pumpkin pie med æbler
Pumpkin pie med æbler
Samlet tid: 200 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium
Det her er den ultimative efterårs-dessert: pumpkin pie med æbler. Pumpkin pie, som vi på dansk kalder græskartærte, stammer oprindelig fra USA, og serveres i nogle hjem som dessert til thanksgiving.
Tip: Hvis der er for meget dej, kan du bruge det til at bage småkager med.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pumpkin pie med æbler
Mørdej:
65 g. smør
200 g. hvedemel
½ dl. flormelis
½ tsk. salt
1 æg
Fyld:
1 hokkaido-græskar (1400 g.)
3 æg
½ dåse kondenseret mælk
75 g. brun farin
1 ½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. allehånde
¼ tsk. nellike
½ tsk. stødt muskatnød
¼ tsk. salt
2 æbler
1½ tsk. kanel
Smør
Hvedemel
Flormelis
Salt
Æg
Hokkaidogræskar (orange)
Kondenseret mælk
Brun farin
Ingefær (stødt)
Allehånde (stødt)
Nellike (stødt)
Muskat (stødt)
Æble
Kanel (stødt)
Køkkenredskaber til pumpkin pie med æbler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 stor skål
1 kop
Husholdningsfilm
1 kagerulle
1 tærteform, (24-26 centimeter i diameter)
1 gaffel
1 blender eller foodprocessor
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Stor røreskål
Kop
Husholdningsfilm
Kagerulle
Tærteform
Gaffel
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Græskar:
3.
Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
5.
Kom bagepapir på en bageplade.
6.
Vask græskarret grundigt. Skær en skive af bunden af græskarret, og læg det med skærefladen ned mod skærebrættet. Skær græskarret midt over lige ved siden af stilken. Skær stilken af. Fjern græskarfrøene med en ske. Se videoen.
7.
Læg de to halve græskar på bagepladen. Bag dem i 1 time.
8.
Tag dem ud, og lad dem køle af.
9.
Skru ovnen ned på 175 grader varmluft.
Mørdej:
10.
Kom mel, flormelis og salt i en stor skål. Tilsæt smørret, og smuldr det i melet med fingrene.
11.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Ælt dejen sammen med hænderne, til den er glat. Se videoen.
12.
Smør tærteformen med lidt olie eller smør, og pres dejen ud i den. Sørg for at dejen går helt op af kanten på tærteformen. Prik små huller i tærtebunden med en gaffel.
13.
Stil tærtebunden i køleskabet, mens du ordner fyldet.
Fyld:
14.
Skrab græskarkødet ud af skallen på de bagte græskar med en ske. Kom kødet i en blender. Se videoen.
15.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene. Vask hænder. Se videoen.
16.
Kom kondenseret mælk, brun farin, stødt kanel, stødt ingefær, allehånde, nelliker, stødt muskatnød og salt i blenderen. Blend, det er en ensartet masse.
Samle tærte:
17.
18.
19.
Bag tærten i cirka 60 minutter ved 175 grader. Tærten skal hæve lidt til sidst. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i tærten. Hænger der noget fyld fast på kniven, så skal den have længere tid i ovnen.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 11469 kJ / 2741 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer