
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Portugisisk mangomousse
Portugisisk mangomousse
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mikkel besøger byens kok i Lissabon:
”I Lissabon var jeg så heldig at rende ind i Bernardo. En 15-årig super fyr, der er helt vild med at lave mad! Han påstod, at han kunne lave den bedste og nemmeste portugisiske dessert. En mangomousse. Det måtte jeg naturligvis teste. Så prøv lige denne opskrift og se, hvad du synes. Jeg endte med at give ham helt ret.”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til portugisisk mangomousse
Mousse:
2 mangoer
3 mangoer
1 mango
2 dl yoghurt naturel
3 dl yoghurt naturel
1 dl yoghurt naturel
1 ½ dl kondenseret mælk
2 ¼ dl kondenseret mælk
¾ dl kondenseret mælk
Pynt:
1 mango
1 ½ mango
½ mango
3 stilke mynte
4 ½ stilke mynte
1 ½ stilk mynte

Mango

Yoghurt naturel

Kondenseret mælk

Mynte
Køkkenredskaber: til portugisisk mangomousse
1 målebæger
1 røreskål
1 spiseske
1 stavblender
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 viskestykke
4-6 glas til anretning
6-8 glas til anretning
2-3 glas til anretning

Målebæger

Røreskål

Spiseske

Stavblender

Skærebræt

Kartoffelskræller

Urtekniv

Viskestykke

Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mangomousse:
3.
Skræl mangoerne, og skær dem i store tern.
Skræl mangoen, og skær den i store tern.
4.
Kom mangotern og yoghurt i en skål, og blend det med en stavblender.
5.
Tilsæt den kondenserede mælk, og blend igen, til det er helt blandet sammen.
6.
Smag efter, om der skal lidt mere yoghurt, mango eller kondenseret mælk i.
7.
Hæld blandingen i de 6 små glas, og stil glassene i køleskabet i mindst 1 time.
Hæld blandingen i de 8 små glas, og stil glassene i køleskabet i mindst 1 time.
Hæld blandingen i de små glas, og stil glassene i køleskabet i mindst 1 time.
Pynt:
8.
Skræl mangoen, og skær den i små tern.
9.
Skyl myntestilkene, og pluk bladene af. Se videoen.
10.
Tag glassene med mangomoussen ud af køleskabet, lige inden de skal serveres, og drys med mangotern og et par mynteblade. Velbekomme – så bliver det vist hverken nemmere eller bedre.
Tag glassene med moussen ud af køleskabet, lige inden de skal serveres, og drys med mangotern og et par mynteblade. Velbekomme – så bliver det vist hverken nemmere eller bedre.
Tag glassene med moussen ud af køleskabet, lige inden de skal serveres, og drys med mangotern og et par mynteblade. Velbekomme – så bliver det vist hverken nemmere eller bedre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1082 kJ / 258 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer