- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Poké bowl med laks
Poké bowl med laks
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Poké bowl, udtalt "poh-kay bovl" betyder "at skære i stykker". Oprindeligt en ret for fiskere i Hawaii lavet med ris og rå fisk, toppet med frugt, grøntsager og sojasovs. Den er gået viral på Internettet og TikTok og findes nu i alle mulige udgaver og er populær street food. Du kan bruge lige de grøntsager, du bedst kan li. Du kan også udelade æg og bruge avocado. Eller bruge stegt kylling i stedet for laks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til poké bowl med laks
Kogte ris:
3 dl ris, gerne fuldkorn
4 ½ dl ris, gerne fuldkorn
1 ½ dl ris, gerne fuldkorn
6 dl vand til kogning
9 dl vand til kogning
3 dl vand til kogning
¼ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. salt
Eventuelt hårdkogte æg:
5 dl. vand
2 æg
3 æg
1 æg
1 knivspids salt
Fyld:
200 g røget eller gravad laks
300 g røget eller gravad laks
100 g røget eller gravad laks
100 g edamamebønner
150 g edamamebønner
50 g edamamebønner
½ rødt eller grønt spidskål (ca. 350 g)
1 lille rødt eller grønt spidskål (ca. 500 g)
¼ rødt eller grønt spidskål (ca. 175 g)
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
6 radiser eller 2 forårsløg (ca. 50 g)
9 radiser eller 3 forårsløg (ca. 75 g)
3 radiser eller 1 forårsløg (ca. 25 g)
Evt. 2 avocadoer
Evt. 2 avocadoer
Evt. 1 avocado
Pynt:
Evt. 1 citron
Evt. 1 citron
Evt. ½ citron
Evt. 4 spsk sesamfrø
Evt. 6 spsk sesamfrø
Evt. 2 spsk sesamfrø
Evt. ½ chili
Evt. ¾ chili
Evt. ¼ chili
Evt. 4 spsk. sojasauce eller chilimayo
Evt. 6 spsk. sojasauce eller chilimayo
Evt. 2 spsk. sojasauce eller chilimayo
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Æg
Laks (røget)
Edamamebønner - sojabønner
Rødt spidskål
Tomat
Agurk
Avocado
Citron
Sesamfrø
Chili
Soja
Køkkenudstyr til poké bowl med laks
1 mellemstor gryde
1 mellemstor gryde
1 lille gryde
1 decilitermål
1 si
1 sæt måleskeer
1 lille skål
1 spiseske
1 skærebræt
1 kokkekniv
1 stegepande (til ristning af sesamfrø)
1 dørslag
Mellem gryde
Decilitermål
Si
Måleskeer
Lille røreskål
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Skyl risene grundigt i en si under rindende vand eller i en skål, hvor du skifter vandet. Lad risene dryppe af i sien. Se videoen.
4.
Bring vand og salt i kog, og tilsæt risene. Læg låg på. Lad fuldkornsris koge ved svag varme, til de er møre (30-35 min). Se den præcise tid på pakken.
5.
Sluk for varmen, og lad risene trække under låg.
Eventuelt hårdkogte æg:
6.
Kom vand i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
7.
Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 9-10 minutter. Så er de hårdkogte. Se videoen.
Kom forsigtigt æggene i vandet, og kog dem i 9-10 minutter. Så er de hårdkogte. Se videoen.
Kom forsigtigt ægget i vandet, og kog det i 9-10 minutter. Så er det hårdkogt. Se videoen.
8.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld æggene ned i dørslaget. Hæld væk fra dig selv. Kom koldt vand på æggene, og pil dem.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld æggene ned i dørslaget. Hæld væk fra dig selv. Kom koldt vand på æggene, og pil dem.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld ægget ned i dørslaget. Hæld væk fra dig selv. Kom koldt vand på ægget, og pil det.
Øvrig fyld:
9.
Skær gravad eller røget laks i mindre stykker.
10.
Hæld frosne edamamebønner i en skål. Hæld kogende vand over. Hæld vandet fra efter cirka 3 minutter i en si.
11.
Skyl spidskålen, og skær den i tynde strimler. Se videoen.
12.
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
13.
Skyl agurken, og skær den i skiver og derefter i strimler.
14.
Skyl radiser eller forårsløg. Skær dem i skiver. Se videoen.
15.
Eventuelt: Skyl avocadoerne. Flæk dem på langs, og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske. Skær kødet i skiver. Se videoen.
Pynt:
16.
Eventuelt: Skyl citronen, og skær den i både. Se videoen.
Eventuelt: Skyl citronen, og skær den i både. Se videoen.
Eventuelt: Skyl citronen, og skær halvden i både. Gem den anden halvdel. Se videoen.
17.
Eventuelt: Rist sesamfrøene på en pande i 4 minutter ved lav varme.
18.
Eventuelt: Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Se videoen.
19.
Eventuelt: Skær chilien i skiver eller små tern.
Samle bowlen:
20.
Kom de kogte ris i bunden af 4 dybe tallerkner.
Kom de kogte ris i bunden af 6 dybe tallerkner.
Kom de kogte ris i bunden af 2 dybe tallerkner.
21.
Kom laks, edamamebønner, spidskål, agurk, tomater, radiser/forårsløg og æg ovenpå risene.
22.
Pynt eventuelt med skiver af citron, chili og sesamfrø.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer