- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Pizzatwisters med pesto
Pizzatwisters med pesto og flødeost
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Twist lækre pizzatwisters til din madpakken, til sportsstævnet eller når du kommer træt og skrupsulten hjem efter skole. Pizzatwister ser svært ud, men bare følg Micki og Gustav i videoen. Så er det et easy twist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizzatwisters med pesto
Dej:
½ pakke gær
¾ pakke gær
¼ pakke gær
2½ dl. vand
3¾ dl. vand
1¼ dl. vand
125 g. grahamsmel
190 g. grahamsmel
60 g. grahamsmel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
1½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
250 g. hvedemel
375 g. hvedemel
125 g. hvedemel
Fyld:
100 g. neutral flødeost
150 g. neutral flødeost
50 g. neutral flødeost
4 spsk. tomatsovs
6 spsk. tomatsovs
2 spsk. tomatsovs
70 g. chorizo eller pepperoni
105 g. chorizo
35 g. chorizo
3 spsk. pesto
4½ spsk. pesto
1½ spsk. pesto
Gær
Vand
Grahamsmel
Salt
Sukker
Olivenolie
Hvedemel
Flødeost
Pizzasovs
Chorizo
Pesto (grøn)
Køkkenredskaber til pizzatwisters med pesto
1 lille gryde
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 mellem skål
1 stor skål
1 røreske
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
2 ark bagepapir
3 ark bagepapir
1 ark bagepapir
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kagerulle
Lille gryde
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Mellem røreskål
Stor røreskål
Røreske
Bageplade
Bagepapir
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kagerulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Lun vand i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig.
4.
Smuldr gæren ned i en stor skål, og hæld vandet over. Rør rundt med en røreske, til gæren er opløst.
5.
Tilsæt salt, sukker, olie og grahamsmel. Rør rundt.
6.
Kom lidt hvedemel i af gangen. Når det bliver svært at røre dejen i skålen, skal du hælde dejen ud på køkkenbordet. Ælt dejen i 5 minutter.
7.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den med et rent viskestykke. Lad den hæve et lunt sted i en time.
Fyld:
8.
Skær chorizoen ud i tern.
9.
Læg et stykke bagepapir på hver af de to bageplader.
Læg et stykke bagepapir på hver af de tre bageplader.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Form og bag pizzatwisters:
10.
Tænd ovnen på 180 grader.
11.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den bliver 30 x 40 centimeter.
12.
Smør de 10 centimeter i midten (på langs) med flødeost. Husk at smøre det helt ud til kanten på den lange led.
13.
Smør tomatsauce oven på flødeosten, og drys med chorizo.
14.
Fold nu den ene side uden fyld hen over fyldet.
15.
Smør pesto på den dej, du lige har foldet ind over fyldet.
16.
Fold det sidste stykke dej ind over fyldet.
17.
Skær dejen ud i 3 centimeter brede stænger.
18.
Snur en stang to gange rundt om sig selv, så det ligner en skrue, og læg den på en bageplade. Forsæt sådan med resten af stængerne.
19.
Bag dine pizzatwisters i 12-15 minutter i ovnen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2293 kJ / 548 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 7,4 g
Kostfibre: 2 %