1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Madpakker >
  4. Bagværk til madpakken >
  5. Pizzasnegle med rødbede

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lav forkogt rødbede, eller spring til punkt 4:

3.

Skrub rødbeden ren med en grøntsagsbørste, og læg den i en gryde med vand. Kog den i cirka 40 minutter, til den er mør. Lad den køle af. Se videoen.

Skær enderne af rødbeden, og smut skindet af den.  Se videoen.

Dej:

4.

Smuldr gæren i en stor skål.

5.

Hæld vand og mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

6.

Hæld det ned i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

7.

Tilsæt olie, grahamsmel og sukker, og rør det sammen.

8.

Drys salt i skålen, og rør igen.

9.

Tilsæt hvedemelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. På den måde slår du luft i dejen med røreskeen.

10.

Når du ikke kan røre mere med røreskeen, så kom lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Se videoen.

11.

Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 1 time. Lav fyldet, imens dejen hæver.

Fyld:

12.

Skær de forkogte rødbeder i mindre stykker, og kom dem op i et blenderglas. Blend dem med en stavblender. Tilsæt citronsaft, og blend det til en glat masse.

Samle rødbedesnegle:

13.

Læg bagepapir på to bageplader.

14.

Drys lidt mel på køkkenbordet, og rul dejen ud til en rektangel. Brug lidt ekstra mel, hvis dejen klistrer til bordet. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

15.

Smør den blendede rødbedemasse ud på dejen i et jævnt lag med en dejskraber. Drys med revet ost og skinkestrimler. Se videoen.

16.

Rul dejen til en lang pølse på den lange led. Se videoen.

17.

Skær pølsen ud i 20 skiver. De skal være cirka halvanden centimeter tykke.

18.

Læg rødbedesneglene på bagepladen med snippen under sneglen, og tryk dem lidt flade.

19.

Læg et rent viskestykke over rødbedesneglene, og lad dem hæve i cirka 20 minutter, mens ovnen bliver varm.

20.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

21.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen og pensl rødbedesneglene med æggemassen. Se videoen.

22.

Bag rødbedesneglene midt i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold per person

Energi: 4067 kJ / 972 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 21 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Sådan river du rødbeder groft og fint

Sådan river du rødbeder groft og fint

Dej, ælte

Dej, ælte

Smøre fyld snegle

Smøre fyld snegle

Rulle snegle

Rulle snegle

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Pizzadej med grahamsmel

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 45 min.

Fladbrød med søde løg

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min.

Arbejdstid: 63 min.

Pestosnegle

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 81 min.

Flæskestegssandwich

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer 20 min.

Arbejdstid: 90 min.