
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med parmaskinke og æble
Pizza med parmaskinke og æble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 23 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvis du skal udfordre dig selv lidt på pizzafronten, så får du her opskriften på en afsindigt lækker hvid pizza, toppet op med parmaskinke og æbler. Hvid pizza er et lækkert alternativ til pizza med tomatsovs. Ikke mindst når den salte skinke møder de søde æbler.
Opskriften giver 4 pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med parmaskinke og æble
Pizzadej:
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
150 g. grahamsmel
225 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 350 g. pizzamel eller hvedemel
Ca. 525 g. pizzamel eller hvedemel
Ca. 175 g. pizzamel eller hvedemel
Fyld:
100 g. champignon
150 g. champignon
50 g. champignon
125 g. frisk mozzarella
188 g. frisk mozzarella
62 g. frisk mozzarella
100 g. parmaskinke
150 g parmaskinke
50 g parmaskinke
125 g. cheddar
188 g. cheddar
62 g. cheddar
4 spsk. cremefraiche
6 spsk. cremefraiche
2 spsk. cremefraiche
Tørret oregano til drys
Efter bagning:
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 ½ dl. persille
2 ¼ dl. persille
¾ dl. persille

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Pizzamel

Champignon

Mozzarella

Parmaskinke

Cheddarost

Creme fraiche

Oregano (tørret)

Æble

Persille
Køkkenredskaber til pizza med parmaskinke og æble
1 køkkenvægt
1 decillitermål
1 decilitermål
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
Bagepapir
4 bageplader
6 bageplader
2 bageplader
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 små skåle
1 kagerulle

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Bagepapir

Bageplade

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille røreskål

Kagerulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt.
7.
Tilsæt pizzamelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
8.
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
10.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere. .
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 6 stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 2 stykker. Læg et rent viskestykke over de 2 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
11.
Kom bagepapir på fire bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Kom bagepapir på 6 bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Kom bagepapir på to bageplader. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Fyld:
12.
Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
13.
Skær eller pluk mozzarellaen i tynde stykker.
Form og bag pizza:
14.
Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg dem på bagepladerne.
15.
Fordel 1 lille spiseske cremefraiche på hver pizza. Pynt med parmaskinke, champignon, mozzarella, cheddar og oregano, og kom dem i ovnen. Bag dem i cirka 7-8 minutter, til dejen er gennembagt og skorpen sprød.
Fordel 1 lille spiseske cremefraiche på hver pizza. Pynt med parmaskinke, champignon, mozzarella, cheddar og oregano, og kom to i ovnen ad gangen. Bag dem i cirka 7-8 minutter, til dejen er gennembagt og skorpen sprød. Fortsæt sådan med de andre pizzaer.
16.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i både. Skær bådene i tynde skiver. Se videoen.
17.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak den groft.
18.
Pynt de færdigbagte pizzaer med rå æble og friskhakket persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2900 kJ / 693 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer