- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Pizza med oksekød
Pizza med oksekød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 22 min.
Sværhedsgrad: Medium
Har du nogensinde mødt nogen, som ikke kan lide pizza? Nej vel? Den her basse er helt simpel. Godt med kød og ost. Nemlig ja. Pizza med oksekød giver cirka 23,7 kg CO2/kg måltid. Det er 11 gange mere CO2 end pizza med kartofler. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizza med oksekød
Dej:
½ pk. gær
¼ pk. gær
3 dl. vand
1 ½ dl. vand
1 spsk. olie
½ spsk. olie
1 ½ tsk. salt
1 tsk. salt
150 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
500 g. pizzamel eller hvedemel
250 g. pizzamel eller hvedemel
Tomatsovs:
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
4 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. oregano
1 spsk. oregano
1 knivspids peber
1 tsk. salt
½ tsk. salt
Fyld:
400 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
200 g. revet ost
100 g. revet ost
1 dl. basilikum
½ dl. basilikum
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Salt
Grahamsmel
Pizzamel
Hakkede tomater
Tomatpuré
Oregano (tørret)
Peber
Hakket oksekød
Revet ost
Basilikum
Køkkenredskaber til pizza med oksekød
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
1 stor skål
1 røreske
1 viskestykke
1 blender
1 tallerken
4 bageplader
Bagepapir
1 kagerulle
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Stor røreskål
Røreske
Viskestykke
Søjleblender
Middagstallerken
Bageplade
Bagepapir
Kagerulle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gær i en skål.
Smuldr gær i en skål
4.
5.
6.
7.
Tilsæt pizzamel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs.
8.
9.
10.
Fyld:
11.
Kom hakkede tomater, tomatpure, oregano, salt og peber i en blender og blend til en ensartet masse.
12.
Saml pizzaerne:
13.
Tænd ovnen på 250 grader almindelig ovn.
14.
15.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4192 kJ / 1002 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer