- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Pita med falafel og ærtedip
Pita med falafel og ærtedip
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Falafler er som frikadeller, men lavet med kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.
Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita med falafel og ærtedip
Falafel:
200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 bundt persille
1 ½ bundt persille
½ bundt persille
2 tsk. spidskommen
3 tsk. spidskommen
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 spsk. mel
1 ½ spsk. mel
½ spsk. mel
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
3 spsk. olie til stegning
4 ½ spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
Ærte-avocadocreme:
2 dl fine grønne ærter (frosne)
3 dl fine grønne ærter (frosne)
1 dl fine grønne ærter (frosne)
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
2 spsk. yoghurt
3 spsk. yoghurt
1 spsk. yoghurt
1 tsk. grov sennep
1 ½ tsk. grov sennep
½ tsk. grov sennep
1-2 tsk. citronsaft
1 ½-3 tsk. citronsaft
½-1 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 håndfuld friske spinatblade
1 ½ håndfuld friske spinatblade
½ håndfuld friske spinatblade
4 pitabrød
6 pitabrød
2 pitabrød
Kikærter (tørrede)
Løg
Hvidløg
Persille
Stødt spidskommen
Paprika
Hvedemel
Salt
Peber
Olie - smagsneutral
Ærter
Avocado
Yoghurt naturel
Sennep
Citron
Spinat
Pitabrød (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til pita med falafel og ærtedip
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 foodprocessor
1 tallerken
1 stegepande
1 paletkniv
2 gafler
1 lille skål
Køkkenvægt
Stor røreskål
Viskestykke
Teske
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Søjleblender
Middagstallerken
Stegepande
Paletkniv
Gaffel
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Falafler:
3.
Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Ærte-creme:
12.
Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
13.
14.
Se videoen.
15.
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet, yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber i foodprocessoren. Blend, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.
Tilbehør:
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2681 kJ / 641 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer