
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Pita med falafel og ærtedip
Pita med falafel og ærtedip
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Falafler er som frikadeller, men lavet med kikærter i stedet for hakket kød. Og så er de perfekt fyld til et pitabrød.
Husk at lægge kikærterne i blød natten over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pita med falafel og ærtedip
Falafel:
200 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
300 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
100 g. tørrede kikærter (opblødt over natten i vand)
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 bundt persille
1 ½ bundt persille
½ bundt persille
2 tsk. spidskommen
3 tsk. spidskommen
1 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 spsk. mel
1 ½ spsk. mel
½ spsk. mel
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
3 spsk. olie til stegning
4 ½ spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
Ærte-avocadocreme:
2 dl fine grønne ærter (frosne)
3 dl fine grønne ærter (frosne)
1 dl fine grønne ærter (frosne)
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
2 spsk. yoghurt
3 spsk. yoghurt
1 spsk. yoghurt
1 tsk. grov sennep
1 ½ tsk. grov sennep
½ tsk. grov sennep
1-2 tsk. citronsaft
1 ½-3 tsk. citronsaft
½-1 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
1 håndfuld friske spinatblade
1 ½ håndfuld friske spinatblade
½ håndfuld friske spinatblade
4 pitabrød
6 pitabrød
2 pitabrød

Kikærter (tørrede)

Løg

Hvidløg

Persille

Stødt spidskommen

Paprika

Hvedemel

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Ærter

Avocado

Yoghurt naturel

Sennep

Citron

Spinat

Pitabrød (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til pita med falafel og ærtedip
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 foodprocessor
1 tallerken
1 stegepande
1 paletkniv
2 gafler
1 lille skål

Køkkenvægt

Stor røreskål

Viskestykke

Teske

Spiseske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Søjleblender

Middagstallerken

Stegepande

Paletkniv

Gaffel

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Falafler:
3.
Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over.
4.
Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.
Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.
5.
Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.
Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.
6.
Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.
7.
Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.
8.
Form farsen til cirka 10 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
Form farsen til cirka 15 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
Form farsen til cirka 5 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
9.
Hæld olie i en stegepande, og varm den op.
10.
Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
11.
Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.
Ærte-creme:
12.
Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
13.
Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.
14.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Se videoen.
Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Se videoen.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud.
Se videoen.
Se videoen.
15.
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet, yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber i foodprocessoren. Blend, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.
Tilbehør:
16.
Skyl spinatbladene godt.
17.
Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2681 kJ / 641 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer