- >
- Opskrifter >
- Madpakker >
- Bagværk til madpakken >
- Pirogger med spinat og feta
Pirogger med spinat og feta
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Svær

Indbagt pizza. Det er nærmest det samme som en pirog. Lækker dej med lækkert fyld af spinat og feta, bagt lækker gylden i ovnen. Her får du endda en sød gulerodssalat ved siden af. Pirogger vegetar style, når de er bedst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pirogger med spinat og feta
Dej til 8 pirogger:
25 g. gær
2 ½ dl. vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
2 dl. rugmel
4 dl. hvedemel
Fyld:
450 g. frossen, hel spinat (optøet)
200 g. fetaost
½ tsk. revet muskatnød
1 knivspids peber
1 æg til pensling
Gulerodssalat:
4 gulerødder
2 appelsiner
1 citron
½ dl. rosiner

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Salt

Rugmel

Hvedemel

Spinat

Fetaost

Muskatnød

Peber

Æg

Gulerod

Appelsin

Citron

Rosiner
Køkkenredskaber til pirogger med spinat og feta
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 mellemstore skåle
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
1 dørslag
1 rivejern
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 mellemstor kniv
1 citruspresser
1 bageplade
Bagepapir
1 kagerulle
2 gafler
1 kop
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Dørslag

Rivejern

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Bageplade

Bagepapir

Kagerulle

Gaffel

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
5.
6.
7.
8.
Fyld:
9.
Kom den optøede spinat i et dørslag, og pres vandet fra spinaten med hænderne.
10.
Kom fetaosten i en mellemstor skål, og mos den med en gaffel. Kom spinaten i skålen.
11.
Kom revet muskatnød op i skålen med fetaost og spinat. Rør fyldet sammen, og smag til med peber.
Pirogger:
12.
13.
14.
15.
16.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
17.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pensl piroggerne med ægget. Lad piroggerne efterhæve. Se videoen.
18.
Bag piroggerne i 20-25 minutter i en varm ovnen, til de er gennembagte. Se videoen.
Gulerodssalat:
19.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en stor skål. Se videoen.
20.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
21.
Skræl appelsinerne. Del den i både, og fjern de hvide hinder. Skær appelsinbådene i 3 stykker.
22.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.
23.
Kom appelsinstykker, citronsaft og rosiner op i skålen med gulerødderne. Vend salaten sammen. Spis salaten sammen med de lune pirogger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 958 kJ / 229 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 71 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer