
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Pirogger med spinat og feta
Pirogger med spinat og feta
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Svær

Indbagt pizza. Det er nærmest det samme som en pirog. Lækker dej med lækkert fyld af spinat og feta, bagt lækker gylden i ovnen. Her får du endda en sød gulerodssalat ved siden af. Pirogger vegetar style, når de er bedst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pirogger med spinat og feta
Dej til 8 pirogger:
25 g. gær
2 ½ dl. vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
2 dl. rugmel
4 dl. hvedemel
Fyld:
450 g. frossen, hel spinat (optøet)
200 g. fetaost
½ tsk. revet muskatnød
1 knivspids peber
1 æg til pensling
Gulerodssalat:
4 gulerødder
2 appelsiner
1 citron
½ dl. rosiner

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Salt

Rugmel

Hvedemel

Spinat

Fetaost

Muskatnød

Peber

Æg

Gulerod

Appelsin

Citron

Rosiner
Køkkenredskaber til pirogger med spinat og feta
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 mellemstore skåle
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
1 dørslag
1 rivejern
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 mellemstor kniv
1 citruspresser
1 bageplade
Bagepapir
1 kagerulle
2 gafler
1 kop
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Dørslag

Rivejern

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Bageplade

Bagepapir

Kagerulle

Gaffel

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med din lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt olie, salt, rugmel og 3 deciliter hvedemel. Rør dejen sammen.
7.
Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Tilsæt den sidste deciliter hvedemel, og ælt dejen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Tilsæt eventuelt mere mel.
8.
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
Fyld:
9.
Kom den optøede spinat i et dørslag, og pres vandet fra spinaten med hænderne.
10.
Kom fetaosten i en mellemstor skål, og mos den med en gaffel. Kom spinaten i skålen.
11.
Kom revet muskatnød op i skålen med fetaost og spinat. Rør fyldet sammen, og smag til med peber.
Pirogger:
12.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Form den til en pølse, og skær den i 8 lige store stykker.
13.
Form stykkerne til boller. Se videoen.
14.
Rul hver bolle ud til en cirkel på cirka 10 centimeter i diameter med en kagerulle. Læg dem på bagepladen.
15.
Læg 2 spiseskefulde af fyldet på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter langs kanten være fri. Fold den anden halvdel af cirklen ind over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.
16.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
17.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pensl piroggerne med ægget. Lad piroggerne efterhæve. Se videoen.
18.
Bag piroggerne i 20-25 minutter i en varm ovnen, til de er gennembagte. Se videoen.
Gulerodssalat:
19.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en stor skål. Se videoen.
20.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
21.
Skræl appelsinerne. Del den i både, og fjern de hvide hinder. Skær appelsinbådene i 3 stykker.
22.
Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.
23.
Kom appelsinstykker, citronsaft og rosiner op i skålen med gulerødderne. Vend salaten sammen. Spis salaten sammen med de lune pirogger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 958 kJ / 229 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 71 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer