1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Bagværk til madpakken>
  5. Pirogger med spinat og feta

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med din lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst.

6.

Tilsæt olie, salt, rugmel og 3 deciliter hvedemel. Rør dejen sammen.

7.

Drys lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Tilsæt den sidste deciliter hvedemel, og ælt dejen med hænderne, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Tilsæt eventuelt mere mel.

8.

Læg dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

Fyld:

9.

Kom den optøede spinat i et dørslag, og pres vandet fra spinaten med hænderne.

10.

Kom fetaosten i en mellemstor skål, og mos den med en gaffel. Kom spinaten i skålen.

11.

Kom revet muskatnød op i skålen med fetaost og spinat. Rør fyldet sammen, og smag til med peber.

Pirogger:

12.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Form den til en pølse, og skær den i 8 lige store stykker.

13.

Form stykkerne til boller. Se videoen.

14.

Rul hver bolle ud til en cirkel på cirka 10 centimeter i diameter med en kagerulle. Læg dem på bagepladen.

15.

Læg 2 spiseskefulde af fyldet på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter langs kanten være fri. Fold den anden halvdel af cirklen ind over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.

16.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

17.

Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pensl piroggerne med ægget. Lad piroggerne efterhæve. Se videoen.

18.

Bag piroggerne i 20-25 minutter i en varm ovnen, til de er gennembagte. Se videoen.

Gulerodssalat:

19.

Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en stor skål. Se videoen.

20.

Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.

21.

Skræl appelsinerne. Del den i både, og fjern de hvide hinder. Skær appelsinbådene i 3 stykker.

22.

Skær citronen over, og pres saften fra den. Se videoen.

23.

Kom appelsinstykker, citronsaft og rosiner op i skålen med gulerødderne. Vend salaten sammen. Spis salaten sammen med de lune pirogger.

Næringsindhold per portion

Energi: 958 kJ / 229 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 71 %

Fedt: 15 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Bagværk, folde og trille boller

Bagværk, folde og trille boller

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min