Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pesto spejlæg:

3.

Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.

4.

Rist eventuelt brødet i eller på en brødrister.

5.

Sæt en pande på blusset, og indstil til middel varme. Hvis varmen bliver for høj, vil pestoen sprøjte.

6.

Kom pestoen på panden.

7.

Slå ægget ud i en kop. Tjek for skaller. Kom ægget på panden. Gør det samme med det andet æg. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop. Tjek for skaller. Kom ægget på panden. Gør det samme med de andre æg. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i en kop. Tjek for skaller. Kom ægget på panden. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

8.

Skyl spinaten i et dørslag, og lad den tørre helt. Brug eventuelt et rent viskestykke til at tørre spinaten, hvis det skal gå hurtigt.

Tip: Hvis du bruger spinat, der allerede er skyllet, kan du springe dette punkt over.

9.

Kom den skyllede spinat på panden ved siden af æggene, og lad den stege med,  indtil den er faldet sammen. Det tager 2-3 minutter.

Kom den skyllede spinat på panden ved siden af æggene, og lad den stege med, indtil den er faldet sammen. Det tager 2-3 minutter.

Kom den skyllede spinat på panden ved siden af ægget, og lad den stege med, indtil den er faldet sammen. Det tager 2-3 minutter.

10.

Vend æggene, hvis du ønsker, at blommen også skal være stegt. Steg æggene videre i 2 minutter.

Vend æggene, hvis du ønsker, at blommen også skal være stegt. Steg æggene videre i 2 minutter.

Vend ægget, hvis du ønsker, at blommen også skal være stegt. Steg ægget videre i 2 minutter.

11.

Skyl avocadoen. Flæk den på langs, og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske, og skær det i skiver. Se videoen.

Skyl avocadoerne. Flæk dem på langs, og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske, og skær det i skiver. Se videoen.

Skyl avocadoen. Flæk den på langs, og fjern stenene. Skrab avocadokødet ud med en ske, og skær det i skiver. Se videoen.

Anretning:

12.

Kom den stegte spinat og avocadoen på brødet.

Kom den stegte spinat og avocadoen på brødet.

Kom den stegte spinat og avocadoen på brødet.

13.

Kom et spejlæg på hver skive brød. Server tomaterne til.

Kom et spejlæg på hver skive brød. Server tomaterne til.

Kom spejlægget på brødet. Server tomaterne til.

14.

Drys evt. æggene med chiliflager, og smag til med salt og peber.

Drys evt. æggene med chiliflager, og smag til med salt og peber.

Drys evt. ægget med chiliflager, og smag til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 1764 kJ / 420 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt: 5,3 g

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min