- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Dip, dressinger og sovs >
- Persillesovs
Persillesovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til persillesovs
Persillesovs:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
Smør
Hvedemel
Mælk
Salt
Peber
Persille
Køkkenredskaber til persillesovs
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 gryde
1 piskeris
1 lille skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Mellem gryde
Piskeris
Lille røreskål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Persillesovs:
3.
4.
5.
6.
7.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 460 kJ / 110 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration