
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Persillesovs
Persillesovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Når nu persillesovs smager så lækkert, hvorfor så kun spise det sammen med stegt flæsk? Vi vil vove at påstå, at en persillesovs kan bruges til det meste. Sammen med stegte gulerødder fx - det smager simpelthen bare for lækkert.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til persillesovs
Persillesovs:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille

Smør

Hvedemel

Mælk

Salt

Peber

Persille
Køkkenredskaber til persillesovs
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 gryde
1 piskeris
1 lille skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Mellem gryde

Piskeris

Lille røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Persillesovs:
3.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.
4.
Kom mel i gryden, og pisk det sammen med smørret. Se videoen.
5.
Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk grundigt imens, så der ikke kommer klumper i sovsen.
6.
Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.
7.
Kom vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Kom persillen i sovsen, og rør rundt. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 460 kJ / 110 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer