Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom mel og flormelis i en stor skål. Tilsæt også alle krydderierne (kanel, stødt nellike, stødt ingefær og peber). Rør det sammen.

4.

Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til dejen ligner brødkrummer.

5.

Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom ægget og hjortetakssalt op i skålen med mel og krydderier. Rør det hele sammen. Se videoen.

6.

Saml dejen med hænderne og kom den i en frysepose. Sæt dejen på køl i minimum 15 minutter.

7.

Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade

8.

Drys mel på bordet. Del dejen i 4 dejklumper og ælt hver dejklump hurtigt sammen.

9.

Rul hver dejklump ud i en lang pølse med en tykkelse på 1 ½ centimeter.

10.

Akær pølsen i små stykker på cirka 1 centimeter.

11.

Form hvert dejstykke til en lille kugle.

12.

Fordel dejkuglerne på bagepladen, så de ikke rører hinanden og tryk dem lidt flade med din finger.

13.

Fyld bagepladen op og forsæt på en anden bageplade, til alt dejen er brugt op.

14.

Kom bagepladen i ovnen og bag pebernødderne i 9-11 minutter. Hold øje med dem undervejs. Tag en pebernød ud og tjek, om den er færdig. Den skal være lidt brun i bunden.

15.

Lad dem køle af.

Næringsindhold per portion

Energi: 209 kJ / 50 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 1,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min