
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Pebernødder
Pebernødder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 66 min.
Sværhedsgrad: Nem

Ja, der er faktisk peber i pebernødder, og det smager rigtig godt :) I gamle dage var peber et meget fint og dyrt krydderi.
Kom i gang med at bage, og bliv klar til at spille mus!
Opskriften giver cirka 50 pebernødder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pebernødder
Pebernødder:
250 g. mel
110 g. flormelis eller sukker
2 tsk. kanel
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt ingefær
1 knivspids hvid eller sort peber
150 g. koldt smør
1 æg
½ tsk. hjortetakssalt

Hvedemel

Flormelis

Kanel (stødt)

Nellike (stødt)

Ingefær (stødt)

Peber

Smør

Æg

Hjortetaksalt
Køkkenredskaber: til pebernødder
1 køkkenvægt
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 kniv
1 kop
1 bageplade
Bagepapir

Køkkenvægt

Teske

Stor røreskål

Røreske

Kniv bestik

Kop

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom mel og flormelis i en stor skål. Tilsæt også alle krydderierne (kanel, stødt nellike, stødt ingefær og peber). Rør det sammen.
4.
Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til dejen ligner brødkrummer.
5.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom ægget og hjortetakssalt op i skålen med mel og krydderier. Rør det hele sammen. Se videoen.
6.
Saml dejen med hænderne og kom den i en frysepose. Sæt dejen på køl i minimum 15 minutter.
7.
Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade
8.
Drys mel på bordet. Del dejen i 4 dejklumper og ælt hver dejklump hurtigt sammen.
9.
Rul hver dejklump ud i en lang pølse med en tykkelse på 1 ½ centimeter.
10.
Akær pølsen i små stykker på cirka 1 centimeter.
11.
Form hvert dejstykke til en lille kugle.
12.
Fordel dejkuglerne på bagepladen, så de ikke rører hinanden og tryk dem lidt flade med din finger.
13.
Fyld bagepladen op og forsæt på en anden bageplade, til alt dejen er brugt op.
14.
Kom bagepladen i ovnen og bag pebernødderne i 9-11 minutter. Hold øje med dem undervejs. Tag en pebernød ud og tjek, om den er færdig. Den skal være lidt brun i bunden.
15.
Lad dem køle af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 209 kJ / 50 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 1,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer