- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Pastasalat med skinke og olie eddike dressing
Pastasalat med skinke og olie eddike dressing
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tag din madpakke til det næste niveau med en lækker pastasalat med skinke og olie-eddike dressing med opskriften fra GoCook. Olie eddike-dressingen sørger for, at grøntsagerne ikke tørrer ud og giver din pastaret et pift. Du kan dog skifte den ud med din yndlingsdressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med skinke og olie eddike dressing
Pastasalat:
250 g. fuldkornspasta-skruer
375 g. fuldkornspasta-skruer
125 g. fuldkornspasta-skruer
80 g. frosne ærter
120 g frosne ærter
40 g. frosne ærter
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
12 cherrytomater
18 cherrytomater
6 cherrytomater
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
175 g. skinkestrimler eller -tern
160 g. skinkestrimler eller -tern
85 g. skinkestrimler eller -tern
Olie eddike dressing:
3 spsk. balsamicoeddike
4 ½ spsk. balsamicoeddike
1 ½ spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 spsk. vand
3 spsk. vand
1 spsk. vand
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Pasta (fuldkorn)
Ærter
Agurk
Cherrytomat
Peberfrugt
Skinkestrimler
Balsamicoeddike (mørk)
Olie - smagsneutral
Vand
Honning
Hvidløg
Salt
Peber
Køkkenredskaber til pastasalat med skinke og olie eddike dressing
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 mellemstor gryde
1 dørslag
1 stor skål
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Mellem gryde
Dørslag
Stor røreskål
Hvidløgspresser
Gaffel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pastasalat:
3.
Kom ærterne i en skål. Hæl kogende vand fra en elkogekande over.
4.
Tag en gryde. Kom vand i gryden, og bring vandet i kog. Kog pastaskruerne, som det står på pakken. Se videoen.
5.
Olie eddike dressing:
6.
7.
Tag en hvidløgpresser. Pil hvidløget, og pres det ned i skålen. Pisk dressingen sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber. Se videoen.
8.
Skyl agurken, og skær den i tern. Kom dem i den store skål.
9.
Skyl cherrytomaterne, og halver dem. Kom dem i den store skål.
10.
Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Kom dem i den store skål. Se videoen.
Skyl peberfrugterne, og skær dem i tern. Se videoen.
Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og gem den ene halvdel på køl. Skær den anden halvdel i tern. Se videoen.
Samle pastasalaten:
11.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld den kogte pasta og de optøede ærter i dørslaget. Lad dem dryppe af.
12.
Kom pastaskruerne, de optøede ærter og skinkestrimlerne op i skålen med dressing, og rør rundt.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1571 kJ / 375 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer