1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Frokostsalater>
  5. Pastasalat med skinke og olie eddike dressing

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pastasalat:

3.

Kom ærterne i en skål. Hæl kogende vand fra en elkogekande over.

4.

Tag en gryde. Kom vand i gryden, og bring vandet i kog. Kog pastaskruerne, som det står på pakken. Se videoen.

5.

Sæt et dørslag ned i håndvasken. Når pastaskruerne er færdige, så hæld det kogende vand og pastaskruer ned i dørslaget, og lad pastaskruerne dryppe af.

Olie eddike dressing:

6.

Tag en stor skål. Kom balsamicoeddike, olie, vand og honning i skålen.

7.

Tag en hvidløgpresser. Pil hvidløget, og pres det ned i skålen. Pisk dressingen sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber. Se videoen.

8.

Skyl agurken, og skær den i tern. Kom dem i den store skål.

9.

Skyl cherrytomaterne, og halver dem. Kom dem i den store skål.

10.

Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Kom dem i den store skål. Se videoen.

Skyl peberfrugterne, og skær dem i tern. Se videoen.

Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og gem den ene halvdel på køl. Skær den anden halvdel i tern. Se videoen.

Samle pastasalaten:

11.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld den kogte pasta og de optøede ærter i dørslaget. Lad dem dryppe af.

12.

Kom pastaskruerne, de optøede ærter og skinkestrimlerne op i skålen med dressing, og rør rundt.

13.

Spis pastasalaten med det samme, eller kom den ned i en bøtte med låg, og tag den med i madpakken til dagen efter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1571 kJ / 375 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Pasta, koge

Pasta, koge

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 12 min