
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pastasalat med kylling
Pastasalat med kylling
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

En nem pastasalat til madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med kylling
Pasta:
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
300 g. fuldkornspastaskruer
450 g. fuldkornspastaskruer
150 g. fuldkornspastaskruer
Fyld:
1 squash
1 ½ squash
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
400 g. kyllingebryst
600 g. kyllingebryst
200 g. kyllingebryst
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
Dressing:
3 spsk. balsamicoeddike
4 ½ spsk. balsamicoeddike
1 ½ spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 spsk. vand
3 spsk. vand
1 spsk. vand
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Vand

Salt

Pasta (fuldkorn)

Squash

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Kyllingebryst

Peber

Forårsløg

Balsamicoeddike (lys)

Honning
Køkkenredskaber til pastasalat med kylling
1 teske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 stor skål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 lille skål
1 gaffel

Teske

Stor gryde

Grydelåg

Dørslag

Stor røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Spatel

Lille røreskål

Gaffel

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Hæld vand og salt i en stor gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog.
4.
Kom pastaskruer i det kogende vand, og kog dem efter anvisningen på pakken.
5.
Stil et dørslag ned i køkkenvasken. Hæld pastaskruerne ned i dørslaget. Hæld koldt vand over, og lad dem dryppe af. Kom pastaen op i en stor skål.
Pastasalat:
6.
Tag et skærebræt og en skarp kniv. Vask squashen, og skær den over på langs. Skær de to halvdele i tynde skiver.
Tag et skærebræt og en skarp kniv. Vask squash, og skær den over på langs. Skær de to halvdele i tynde skiver.
7.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
8.
Tag en stegepande og en spatel. Kom olie på, og varm den op til middel varme. Kom squash og hvidløg på stegepanden, og steg i cirka 2 minutter. Rør rundt undervejs.
9.
Kom squash og hvidløg op i skålen med pasta.
10.
Kom olie på stegepanden igen, og læg kyllingebrystfileterne på stegepanden. Krydr med salt og peber. Brun kyllingen på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
11.
Steg kyllingen færdig i 15-20 minutter. Husk at vende dem en gang imellem.
12.
Skær den stegte kylling i tynde skiver, og kom dem op i skålen med pasta.
13.
Vask forårsløgene, og skær dem i skiver. Kom dem op i skålen.
Vask forårsløget, og skær det i skiver. Kom dem op i skålen.
Dressing:
14.
Tag en lille skål og en gaffel. Kom olie, eddike, sennep, honning, salt og peber i skålen, og pisk det sammen med gaflen. Smag til med honning, sennep, salt eller peber.
15.
Hæld dressingen over pastasalaten, og rør forsigtigt salaten sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2157 kJ / 516 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer