
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Pastasalat med chorizo
Pastasalat med chorizo
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

En pastasalat er super nem, og lækker at spise. Spis den som tilbehør til aftensmaden, og tag resterne med til frokost. Du kan variere en pastasalat på 1000 måder - kun din fantasi sætter grænser for ingredienserne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med chorizo
Pastasalat
300 g. pastaskruer eller pasta i en anden form
450 g. pastaskruer eller pasta i en anden form
150 g. pastaskruer eller pasta i en anden form
200 g. cherrytomater
450 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
3 håndfulde babyspinat (ca. 100 g.)
4 ½ håndfulde babyspinat (ca. 150 g.)
1 ½ håndfulde babyspinat (ca. 50 g.)
1 kugle mozzarella (ca. 125 g.)
1 ½ kugle mozzarella (ca. 190 g.)
½ kugle mozzarella (ca. 70 g.)
80 - 100 g. chorizopølse i skiver
120 - 150 g. chorizopølse i skiver
40 - 50 g. chorizopølse i skiver
3 spsk. balsamico
4 ½ spsk. balsamico
1 ½ spsk. balsamico
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
8-10 blade basilikum
12-15 blade basilikum
4-5 blade basilikum

Pasta

Cherrytomat

Spinat

Mozzarella

Chorizo

Balsamicoeddike (mørk)

Olie - smagsneutral

Honning

Hvidløg

Salt

Peber

Basilikum
Køkkenredskaber: til pastasalat med chorizo
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 stor gryde
1 gaffel
1 dørslag
1 stor skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stegepande
1 melryster
1 hvidløgspresser

Køkkenvægt

Spiseske

Stor gryde

Gaffel

Dørslag

Stor røreskål

Skærebræt

Urtekniv

Stegepande

Melryster

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge pasta:
3.
Kom vand i en stor gryde, og bring vandet i kog.
4.
Kog pastaen, som der står på pakken. Rør rundt med en gaffel undervejs, så du undgår, at pastaerne klistrer sammen.
Kog pastaen, som der står på pakken. Rør rundt med en gaffel undervejs, så du undgår, at pastaerne klistrer sammen.
5.
Stil et dørslag i vasken. Hæld pastaen i dørslaget, skyl den i koldt vand. Lad pastaen dryppe as, og hæld den over i en stor skål.
Stil et dørslag i vasken. Hæld pastaen i dørslaget, skyl den i koldt vand. Lad pastaen dryppe as, og hæld den over i en stor skål.
Pastasalat:
6.
Skyl cherrytomaterne og babyspinaten. Skær cherrytomaterne over i fire kvarte. Kom cherrytomater og babyspinat op til pastaen.
7.
Hæld vandet fra mozzarellaen, og skær den i små stykker. Kom dem op i salaten.
8.
Varm en stegepande op, og fordel chorizo-skiverne på den. Steg dem, til de er blevet gyldne og lidt sprøde. Vend dem undervejs med en gaffel.
9.
Kom chorizo-skiverne i salaten sammen med den væske, der er i stegepanden. Det giver nemlig god smag til salaten.
Kom chorizo-skiverne i salaten sammen med den væske, der er i stegepanden. Det nemlig god smag til salaten.
Dressing:
10.
Dressing: Kom balsamico, olie, honning, salt og peber i en meljævner. Du kan også bruge et lille, tomt syltetøjsglas eller en bøtte med låg.
Dressing: Kom balsamico, olie, honning, salt og peber i et lille, tomt syltetøjsglas eller en bøtte med låg.
Dressing: Kom balsamico, olie, honning, salt og peber i en meljævner. Du kan også bruge et lille, tomt syltetøjsglas eller en bøtte med låg.
11.
Pil hvidløget, og pres det gennem en hvidløgspresser. Kom det ned i dressingen. Se videoen.
Pil hvidløget, og pres det igennem en hvidløgspresser. Kom det ned i dressingen. Se videoen.
Pil hvidløget, og pres det igennem en hvidløgspresser. Kom det ned i dressingen. Se videoen.
12.
Kom låg på, og ryst dressingen sammen over køkkenvasken. over køkkenvasken. Åben og se, om dressingen er blevet tykkere.
Kom låg på, og ryst dressingen sammen over køkkenvasken. over køkkenvasken. Åben og se, om dressingen er blevet tykkere.
13.
Smag din dressing til. Mangler der syre (balsamico), sødt (honning) eller salt og peber, eller er den lige tilpas?
14.
Hæld dressingen ud over salaten, og pynt med basilikumblade.
Hæld dressingen ud over salaten, og pynt med basilikumblade.
Hæld dressingen ud over salaten, og pynt med basilikumblade.
15.
Server, og spis den straks, eller brug pastasalaten som frokost i din madpakke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2720 kJ / 651 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 6,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 15 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 35 min