- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Påskeæg
Hjemmelavede påskeæg
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvorfor er det egentlig kun til jul, vi laver konfekt? Når nu vi ligeså godt kan hoppe i marcipan-arbejdstøjet til påske og lave vores egne fantastisk flotte hjemmelavede påskeæg med marcipan. Hvad vil du have indeni og udenpå? Nougat? Hakkede peanuts eller mandler? Hvid chokolade? Valget er helt dit, så du får de perfekte påskeæg.
Og vi bruger chokoladeknapper til overtræk, så du er sikker på et flot resultat!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til påskeæg
Påskeæg:
375-400 g. marcipan (1 rulle)
50 g. nougat
50 g. pistacienødder eller mandler
200 g. mælkechokolade til overtræk (1 pose)
100 g. hvid chokolade (1 pose)
Marcipan
Blød nougat
Pistacienødder
Mælkechokolade
Hvid chokolade
Køkkenredskaber til påskeæg
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
2 små glasskåle
1 dejskraber
Grydelapper
Bagepapir
1 tallerken
1 frysepose
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Glasskål
Dejskraber
Grydelapper
Bagepapir
Middagstallerken
Frysepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Form marcipan:
3.
Skær marcipanen ud i 16 lige store stykker. Hver kugle skal være cirka 20 gram. Tryk dem lidt flade.
4.
5.
Hak pistacienødderne eller mandlerne fint. Se videoen.
Smelt chokolade over vandbad:
6.
7.
8.
9.
Overtræk påskeæg med chokolade:
10.
Læg bagepapir på en bageplade. Rul æggene i mælkechokoladen, så de er helt dækket af chokolade. Læg dem på tallerkenen.
11.
12.
Drys med hakkede pistacienødder eller mandler, mens chokoladen stadig er blød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1046 kJ / 250 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 54 %
Heraf mættet fedt: 4,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer