1. >
  2. Opskrifter>
  3. Højtider>
  4. Påske>
  5. Påske-kyllinge-muffins

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Stil muffinformene klar på en bageplade.

6.

Vask citronerne. Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern, til du har mindst 1 1/2 teskeer revet citronskal. Riv ikke den hvide del lige under skallen med. Det smager bittert. Se videoen.

7.

Skær citronerne over, og pres dem på en citruspresser, til du har ½ deciliter citronsaft. Se videoen.

8.

Kom citronskal, blødt smør, sukker, og vaniljesukker i en stor skål, og pisk det sammen med en håndmixer. Pisk, til det bliver hvidt og luftigt. Se videoen.

9.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Pisk dejen sammen. Fortsæt sådan med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

10.

Kom hvedemel og bagepulver i en ny skål, og bland det sammen.

11.

Drys mel-blandingen gennem en si ned i skålen med smør, sukker, vaniljesukker, citronskal og æg.

12.

Kom citronsaften i dejen, men gem cirka 1 spiseske citronsaft til glasur. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

13.

Hæld dejen i muffinformene. De skal fyldes cirka ¾ op. Bag dine muffins i 15 minutter.

14.

Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en lille kniv ned i én af dine muffins. Hvis der hænger dej på kniven, skal de bage videre. Se videoen.

15.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

16.

Glasur: Hæld ¾ af flormelisen i en skål. Se videoen.

17.

Tilsæt vand og eventuelt lidt citronsaft, rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.

18.

Pynt: Smør glasur på en muffin med bagsiden af en ske.

19.

Rul et stykke gul fondant ud til en firkant på 12 x 12 cm.

20.

Læg en muffin på det gule fondant og rul fondanten omkring. Fold enden ind i bunden af muffinen og fold den overskydende fondant ned over toppen af muffinen, men lad en trekant stritte op i luften som kyllingens hår.

21.

Rul orange fondant ud, og skær små fødder og næb til kyllingen. Lim næb og fødder på med en lille smule glasur.

22.

Lim øjne på kyllingen med glasuren. Forsæt sådan med resten af dine påske-kyllinge-muffins.

Næringsindhold per portion

Energi: 1631 kJ / 390 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 0 min