1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Klassikere>
  5. Grisekød>
  6. Panerede grisekoteletter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten:

3.

Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

4.

Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.

5.

Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.

6.

Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.

7.

Lad rugbrøds-croutonerne køle af.

Bønnesalat:

8.

Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.

9.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

10.

Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.

11.

Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.

12.

Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.

Dressing:

13.

Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.

14.

Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Se videoen.

Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Se videoen.

15.

Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.

16.

Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.

Kartofler:

17.

Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden. Se videoen.

18.

Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre. Se videoen.

19.

Sæt et dørslag i vasken, og hæld vand og kartofler gennem det. Lad kartoflerne dryppe af.

20.

Kom smør på en stegepande. Tilsæt timian og ½ teske salt. Lad smørret smelte.

21.

Kom kartoflerne på stegepanden, og lad dem stege ved svag varme, til koteletterne er stegt.

Panerede svinekoteletter:

22.

Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Panerede svinekoteletter: Slå æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Se videoen.

23.

Bland rasp, salt og peber sammen i en anden tallerken.

24.

Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

25.

Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.

26.

Læg koteletterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side.

Næringsindhold per portion

Energi: 3535 kJ / 845 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 37 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 10 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 140 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min