- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Panerede grisekoteletter
Panerede grisekoteletter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium
Panering længe leve! Sprøde koteletter med masser af crust og det perfekte tilbehør. Sæt igang!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til panerede grisekoteletter
Bønnesalat:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1 ½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
500 g. cherrytomater
750 g. cherrytomater
350 g. cherrytomater
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
2 tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
500 g. grønne bønner, friske eller frosne
750 g. grønne bønner, friske eller frosne
250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Kartofler:
650 g. små kartofler
975 g. små kartofler
325 g. små kartofler
2 ½ tsk. salt
3 ¾ tsk. salt
1 ¼ tsk. salt
10 g. smør
15 g. smør
5 g. smør
1 spsk. timian
1 ½ spsk. timian
½ spsk. timian
Panerede svinekoteletter:
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 ½ dl. rasp
2 ¼ dl. rasp
¾ dl. rasp
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
6 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
2 grisekoteletter, 1 ½ cm. tykke
25 g. smør
27 g. smør
12 g. smør
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Rugbrød
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Salt
Cherrytomat
Vand
Grønne bønner
Hvidløg
Honning
Sennep
Eddike - lagereddike
Peber
Kartoffel
Smør
Æg
Rasp
Grisekoteletter
Køkkenredskaber til panerede grisekoteletter
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
1 stor skål
1 lille gryde
1 dørslag
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 stor gryde
2 stegepander
2 paletknive
2 dybe tallerkener
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Stor røreskål
Lille gryde
Dørslag
Hvidløgspresser
Lille røreskål
Stor gryde
Stegepande
Paletkniv
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten:
3.
4.
Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
5.
6.
7.
Bønnesalat:
8.
Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
9.
10.
11.
12.
Dressing:
13.
Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.
14.
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Se videoen.
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Se videoen.
15.
16.
Kartofler:
17.
Skyl kartoflerne. De skal ikke skrælles. Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i gryden, til kartoflerne lige er dækkede. Tilsæt salt. Læg låg på gryden. Se videoen.
18.
Kog kartoflerne i cirka 12 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kartoflen slipper nemt, er de møre. Se videoen.
19.
20.
21.
Panerede svinekoteletter:
22.
Slå et æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Panerede svinekoteletter: Slå æg ud i en tallerken, og pisk det let sammen med en gaffel. Se videoen.
23.
24.
Vend koteletterne først i det sammenpiskede æg og derefter i rasp-blandingen. Læg dem på en ren tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
25.
Kom smør og olie på en stegepande. Varm op, til smørret smelter. Lad smørret bruse af og derefter blive gyldent ved høj varme.
26.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3535 kJ / 845 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 10 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer