- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Pandekager med wokfyld
Pandekager med wokfyld
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 120 min.
Sværhedsgrad: Medium
Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.
Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.
Opskriften giver 5 store eller 10 små pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pandekager med wokfyld
Pandekager:
3 æg
4 ½ æg
1 ½ æg
3 dl mælk
4 ½ dl mælk
1 ½ dl mælk
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 ¼ dl grahamsmel
2 dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
1 ½ dl hvedemel
2 ¼ dl. hvedemel
¾ dl. hvedemel
2 spsk. sesamfrø (kan udelades)
3 spsk. sesamfrø (kan udelades)
1 spsk. sesamfrø (kan udelades)
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 tsk. olie til stegning pr. pandekage
1 ½ spsk. olie
1 spsk. olie
Fyld:
100 g hvidkål
150 g hvidkål
50 g hvidkål
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
½ squash
¾ squash
¼ squash
10 minimajs (fra dåse)
15 minimajs (fra dåse)
5 minimajs (fra dåse)
½-1 rød chili
¾-1 ½ rød chili
¼-½ rød chili
100 g frosne ærter, optøede
150 g frosne ærter, optøede
50 g frosne ærter, optøede
1-1 ½ spsk. olie
1 ½-2 ¼ spsk. olie
½-¾ spsk. olie
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
1 cm ingefær
1 ½ cm ingefær
½ cm ingefær
Æg
Mælk
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Hvedemel
Sesamfrø
Salt
Sukker
Hvidkål
Peberfrugt
Squash
Minimajs (dåse)
Chili
Ærter
Soja
Ingefær (frisk)
Køkkenredskaber til pandekager med wokfyld
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 kop
1 stor skål
1 piskeris
1 stegepande
1 spatel
1 tallerken
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dyb tallerken
1 rivejern
Spiseske
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Kop
Stor røreskål
Piskeris
Stegepande
Spatel
Middagstallerken
Viskestykke
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Dyb tallerken
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen med et piskeris. Se videoen.
4.
Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.
Bag pandekagerne:
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Fyld:
11.
12.
13.
14.
15.
Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
16.
17.
Servering:
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2047 kJ / 489 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 4,4 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer