Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pandekagedej:

3.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen med et piskeris. Se videoen.

4.

Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.

Bag pandekagerne:

5.

Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.

6.

Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Se videoen.

7.

Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.

8.

Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.

9.

Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.

10.

Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.

Fyld:

11.

Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Se videoen.

12.

Skyl peberfrugt og squash. Halvér peberfrugten, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten og squashen i tynde strimler.
Skyl peberfrugt og squash. Fjern kernerne og de hvide hinder fra peberfrugten. Skær peberfrugt og squash i tynde strimler.

13.

Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.

14.

Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash og minimajs op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.
Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash, minimajs og ærter op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.

15.

Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.

16.

Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Se videoen.

17.

Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.

Servering:

18.

Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.

19.

Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.

Næringsindhold per portion

Energi: 2047 kJ / 489 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 4,4 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pandekager, bage

Pandekager, bage

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min