
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Pandekager med wokfyld
Pandekager med wokfyld
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 120 min.
Sværhedsgrad: Medium

Bam! Pandekager. Bam! Wok. Clash, kapow, slam. Pandekager med wok-fyld a la Jacob & Alexander. Giv den gas! Lav rigeligt, og tag en fyldt pandekage med i madpaken.
Tip: Skal det gå hurtigt, så brug færdigkøbte pandekager eller en frossen wokblanding i stedet for friske grøntsager.
Opskriften giver 5 store eller 10 små pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pandekager med wokfyld
Pandekager:
3 æg
4 ½ æg
1 ½ æg
3 dl mælk
4 ½ dl mælk
1 ½ dl mælk
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 ¼ dl grahamsmel
2 dl. grahamsmel
¾ dl. grahamsmel
1 ½ dl hvedemel
2 ¼ dl. hvedemel
¾ dl. hvedemel
2 spsk. sesamfrø (kan udelades)
3 spsk. sesamfrø (kan udelades)
1 spsk. sesamfrø (kan udelades)
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 tsk. olie til stegning pr. pandekage
1 ½ spsk. olie
1 spsk. olie
Fyld:
100 g hvidkål
150 g hvidkål
50 g hvidkål
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
½ squash
¾ squash
¼ squash
10 minimajs (fra dåse)
15 minimajs (fra dåse)
5 minimajs (fra dåse)
½-1 rød chili
¾-1 ½ rød chili
¼-½ rød chili
100 g frosne ærter, optøede
150 g frosne ærter, optøede
50 g frosne ærter, optøede
1-1 ½ spsk. olie
1 ½-2 ¼ spsk. olie
½-¾ spsk. olie
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
1 cm ingefær
1 ½ cm ingefær
½ cm ingefær

Æg

Mælk

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Sesamfrø

Salt

Sukker

Hvidkål

Peberfrugt

Squash

Minimajs (dåse)

Chili

Ærter

Soja

Ingefær (frisk)
Køkkenredskaber til pandekager med wokfyld
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 kop
1 stor skål
1 piskeris
1 stegepande
1 spatel
1 tallerken
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dyb tallerken
1 rivejern

Spiseske

Decilitermål

Teske

Køkkenvægt

Kop

Stor røreskål

Piskeris

Stegepande

Spatel

Middagstallerken

Viskestykke

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Dyb tallerken

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dem sammen med et piskeris. Se videoen.
4.
Kom mælk, olie, grahamsmel, hvedemel, sesamfrø, salt og sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen, indtil dejen er uden klumper.
Bag pandekagerne:
5.
Hæld 1 teske olie på en stegepande, og varm den op.
6.
Tag et decilitermål. Hvis du bruger en lille stegepande, skal du fylde det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde 1 deciliter dej i. Se videoen.
7.
Hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, indtil dejen er fordelt på hele stegepanden i et tyndt lag.
8.
Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred spatel, og bag den på den anden side i cirka 2 minutter.
9.
Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.
10.
Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt. Hold dem varme med et rent viskestykke over, hvis du skal spise dem varme. Hvis de skal bruges til madpakken, så lad dem køle af.
Fyld:
11.
Tag et skærebræt og en kniv. Skær hvidkålen i tynde strimler. Læg strimlerne op i en dyb tallerken. Se videoen.
12.
Skyl peberfrugt og squash. Halvér peberfrugten, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten og squashen i tynde strimler.
Skyl peberfrugt og squash. Fjern kernerne og de hvide hinder fra peberfrugten. Skær peberfrugt og squash i tynde strimler.
13.
Åbn dåsen med minimajs, og hæld vandet fra.
14.
Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash og minimajs op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.
Tag en stor, høj stegepande. Kom olie på stegepanden, og varm den op til middel varme. Kom hvidkål, peberfrugt, squash, minimajs og ærter op i stegepanden. Steg dem kort tid - cirka 1-2 minutter.
15.
Vask chilien. Skær den over, og fjern kernerne. Hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
16.
Skræl ingefær med en teske, og riv det på den fine side af et rivejern, til du har cirka 1 teske revet ingefær. Se videoen.
17.
Kom ærter på stegepanden. Smag til med soja, chili og ingefær.
Servering:
18.
Når grøntsagerne er klar, så fyld pandekagerne med fyldet, og rul dem sammen.
19.
Servér dem med det samme, mens de er varme, eller gem dem til dagen efter, og tag dem med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2047 kJ / 489 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 4,4 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer