
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Pandekager
Pandekager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Rasmus Klumps mor laver altid en kæmpe stak, Pippi Langstrømpe er også vild med dem, og det er ikke så mærkeligt. Pandekager er 'de kendtes' yndlingsspise. De er sjove og lette at lave, og så smager de dejligt. Her er pandekagerne gjort lidt sundere med groft mel, men de smager stadig super lækkert.
Tip: Server pandekagerne med frisk frugt eller en skefuld af din yndlings-is.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pandekager
Pandekager:
3 æg
6 æg
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ dl. grahamsmel
1 dl. grahamsmel
1 ½ dl. hvedemel
3 dl. hvedemel
3 tsk. sukker
6 tsk. sukker
1 knivspids salt
1 knivspids salt
3 dl. mælk
6 dl. mælk
Ca. 20 g. smør til bagning
Ca. 40 g. smør til bagning

Æg

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Sukker

Salt

Mælk

Smør
Køkkenredskaber til pandekager
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 mellemstor skål
1 kop
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken

Decilitermål

Spiseske

Teske

Mellem røreskål

Kop

Piskeris

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Tag en stor skål og en kop frem. Slå et æg ud i koppen. Kom derefter ægget op i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Tag et piskeris frem. Pisk det sammen, til dejen er uden klumper.
5.
Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.
Stege pandekager:
6.
Tag en stegepande frem. Varm den op.
7.
Kom ½ teske smør på stegepanden, og lad smørret smelte.
8.
Hæld cirka 1 deciliter dej på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Se videoen.
9.
Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 893 kJ / 213 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer