Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pandekagedej:

3.

Tag en stor skål og en kop frem. Slå et æg ud i koppen. Kom derefter ægget op i skålen. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

4.

Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Tag et piskeris frem. Pisk det sammen, til dejen er uden klumper.

5.

Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.

Stege pandekager:

6.

Tag en stegepande frem. Varm den op.

7.

Kom ½ teske smør på stegepanden, og lad smørret smelte.

8.

Hæld cirka 1 deciliter dej på stegepanden, og vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig over hele bunden. Se videoen.

9.

Bag pandekagen et minut, og vend den med en paletkniv. Bag den cirka et minut på den anden side. Læg de færdigbagte pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.

Næringsindhold per styk

Energi: 893 kJ / 213 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 3,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pandekager, bage

Pandekager, bage

Inspiration

Chokomandler

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Søde mandler

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 25 min.

Bananis med chokolade

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Daddelkugler med nødder

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.