Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Oksedeller:

3.

Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Se videoen.

4.

Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.

5.

Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Se videoen.

6.

Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.

7.

Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har slået ægget ud. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har slået ægget ud. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Gentag med det næste æg. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten. Se videoen.

Bulgursalat:

8.

Mål vandet af, og kom det op i en gryde. Skru op til høj varme, og vendt på vandet koger.

9.

Kom bulguren i, og kog det i et par minutter. Tag derefter bulguren af blusset, og stil det til afkøling i ca. 20 minutter. Se videoen.

10.

Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Kom basilikummen op i en blender.

11.

Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.

12.

Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 spiseske citronsaft. Se videoen.
Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 ½ spiseske citronsaft. Se videoen.
Pres saften fra ¼ citron, til du har ½ spiseske citronsaft. Se videoen.

13.

Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?

14.

Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.

15.

Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.

16.

Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.

Dressing:

17.

Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.

18.

Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.

Oksedeller fortsat:

19.

Tag oksefarsen ud af køleskabet.

20.

Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.

21.

Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.

22.

Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.

Næringsindhold per portion

Energi: 2367 kJ / 566 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 12 %

Fedt: 68 %

Heraf mættet fedt 11 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Bulgur, koge

Bulgur, koge

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min