
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Oksedeller med bulgur-salat
Oksedeller med bulgur-salat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til oksedeller med bulgur-salat
Oksedeller:
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
300 g. hakket oksekød
450 g. hakket oksekød
150 g. hakket oksekød
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 knivspids stødt kanel
1 ½ knivspids stødt kanel
½ knivspids stødt kanel
1 knivspids stødt nellike
1 ½ knivspids stødt nellike
½ knivspids stødt nellike
1 æg
2 æg
1 tsk. smør til stegning
1 ½ tsk. smør til stegning
½ tsk. smør til stegning
1 tsk. olie til stegning
1 ½ tsk. olie til stegning
½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
1 dl. bulgur
1 ½ dl. bulgur
½ dl. bulgur
2 dl. frisk basilikum
3 dl. frisk basilikum
1 dl. frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1 ½ spsk. citronsaft
½ spsk. citronsaft
30 g. mandler
45 g. mandler
15 g. mandler
20 g. parmesanost
30 g. parmesanost
10 g. parmesanost
1 dl. olivenolie
1 ½ dl. olivenolie
½ dl. olivenolie
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
200 g. frisk spinat
300 g. frisk spinat
100 g. frisk spinat
Dressing:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 dl. cremefraiche 9 %
1 ½ dl. cremefraiche 9 %
½ dl. cremefraiche 9 %
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Rødløg

Hvidløg

Persille

Hakket oksekød

Salt

Peber

Kanel (stødt)

Nellike (stødt)

Æg

Smør

Olie - smagsneutral

Bulgur

Basilikum

Citron

Mandler

Parmesanost

Olivenolie

Agurk

Spinat

Creme fraiche
Køkkenredskaber til oksedeller med bulgur-salat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
3 store skåle
3 rene viskestykker
1 kop
1 lille gryde med låg
1 blender
1 citruspresser
1 spiseske
1 lille skål
1 stegepande
1 paletkniv

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stor røreskål

Viskestykke

Kop

Lille gryde

Søjleblender

Citruspresser

Spiseske

Lille røreskål

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Oksedeller:
3.
Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Se videoen.
4.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i det kolde vand. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
5.
Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør farsen sej. Se videoen.
6.
Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
7.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har slået ægget ud. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har slået ægget ud. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Gentag med det næste æg. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten. Se videoen.
Bulgursalat:
8.
Mål vandet af, og kom det op i en gryde. Skru op til høj varme, og vendt på vandet koger.
9.
Kom bulguren i, og kog det i et par minutter. Tag derefter bulguren af blusset, og stil det til afkøling i ca. 20 minutter. Se videoen.
10.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl basilikummen i det kolde vand. Lad basilikummen dryppe af på et rent viskestykke. Kom basilikummen op i en blender.
11.
Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
12.
Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 spiseske citronsaft. Se videoen.
Pres saften fra 1/2 citron, til du har 1 ½ spiseske citronsaft. Se videoen.
Pres saften fra ¼ citron, til du har ½ spiseske citronsaft. Se videoen.
13.
Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
14.
Skær agurk i små tern og læg det en stor skål.
15.
Skyl spinaten af flere omgange i en stor skål med vand, så spinaten er fri for jord. Dup spinaten tør i et rent viskestykke. Kom den op i skålen til agurken.
16.
Kom den afkølede bulgur i skålen sammen med krydderurtepestoen, og vend det hele sammen.
Dressing:
17.
Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
18.
Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
Oksedeller fortsat:
19.
Tag oksefarsen ud af køleskabet.
20.
Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
21.
Kom smør og olie på en stor stegepande. Varm den op til middel-varme. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt oksedellerne på. Når oksedellerne har stegt i 4-5 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 4-5 minutter på den anden side.
22.
Server oksedellerne på et fad med dressingen og bulgursalaten ved siden af.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2367 kJ / 566 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 12 %
Fedt: 68 %
Heraf mættet fedt 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer