- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Oksedeller med bulgur-salat
Oksedeller med bulgur-salat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Små krydrede okse-banditter med bulgur-salat, som lyder eeeekstremt kedeligt og voksenagtigt. Men men men, bulgur smager ret meget ligesom kogte ris og der er godt med parmesan i salaten, sååååå…
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til oksedeller med bulgur-salat
Oksedeller:
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
300 g. hakket oksekød
450 g. hakket oksekød
150 g. hakket oksekød
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 knivspids stødt kanel
1 ½ knivspids stødt kanel
½ knivspids stødt kanel
1 knivspids stødt nellike
1 ½ knivspids stødt nellike
½ knivspids stødt nellike
1 æg
2 æg
1 tsk. smør til stegning
1 ½ tsk. smør til stegning
½ tsk. smør til stegning
1 tsk. olie til stegning
1 ½ tsk. olie til stegning
½ tsk. olie til stegning
Bulgursalat:
1 dl. bulgur
1 ½ dl. bulgur
½ dl. bulgur
2 dl. frisk basilikum
3 dl. frisk basilikum
1 dl. frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
1 ½ spsk. citronsaft
½ spsk. citronsaft
30 g. mandler
45 g. mandler
15 g. mandler
20 g. parmesanost
30 g. parmesanost
10 g. parmesanost
1 dl. olivenolie
1 ½ dl. olivenolie
½ dl. olivenolie
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
200 g. frisk spinat
300 g. frisk spinat
100 g. frisk spinat
Dressing:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 dl. cremefraiche 9 %
1 ½ dl. cremefraiche 9 %
½ dl. cremefraiche 9 %
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Rødløg
Hvidløg
Persille
Hakket oksekød
Salt
Peber
Kanel (stødt)
Nellike (stødt)
Æg
Smør
Olie - smagsneutral
Bulgur
Basilikum
Citron
Mandler
Parmesanost
Olivenolie
Agurk
Spinat
Creme fraiche
Køkkenredskaber til oksedeller med bulgur-salat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
3 store skåle
3 rene viskestykker
1 kop
1 lille gryde med låg
1 blender
1 citruspresser
1 spiseske
1 lille skål
1 stegepande
1 paletkniv
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stor røreskål
Viskestykke
Kop
Lille gryde
Søjleblender
Citruspresser
Spiseske
Lille røreskål
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Oksedeller:
3.
Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har slået ægget ud. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har slået ægget ud. Hæld det op i skålen til farsen, og rør godt rundt. Gentag med det næste æg. Stil farsen i køleskabet, imens kan du lave resten af retten. Se videoen.
Bulgursalat:
8.
Mål vandet af, og kom det op i en gryde. Skru op til høj varme, og vendt på vandet koger.
9.
Kom bulguren i, og kog det i et par minutter. Tag derefter bulguren af blusset, og stil det til afkøling i ca. 20 minutter. Se videoen.
10.
11.
Pil hvidløget, og kom det op i blenderen til basilikummen.
12.
13.
Kom citronsaft, mandler, parmesanost og olivenolie i blenderen. Blend det til en ensartet masse. Hvis du ikke har en blender, kan du også komme det hele i en skål og bruge en stavblender. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber. Er den “lige i skabet”?
14.
15.
16.
Dressing:
17.
Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud. Smid kernerne væk.
18.
Kom cremefraiche, agurk og resten af persillen i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper. Kom dressingen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
Oksedeller fortsat:
19.
Tag oksefarsen ud af køleskabet.
20.
21.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2367 kJ / 566 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 12 %
Fedt: 68 %
Heraf mættet fedt 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer