- Hjem >
- Opskrifter >
- Sæson >
- Efterår >
- Okonomiyaki
Okonomiyaki
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kan du sige det? O-ko-no-mi-ya-ki 😄 Det lyder måske som noget svært, men det er faktisk supernemt at lave – og sjovt! Forestil dig en tyk, sprød pandekage fyldt med kål, gulerod og broccoli, som du selv har fundet i grøntsagsskuffen. Du rører dejen, fylder panden, steger og vupti: japansk street-food hjemme i køkkenet. Perfekt som hverdagsmad, hyggemad eller bare når I har lyst til at lave noget anderledes sammen.
TIP: Du kan bruge lige det kål, du nu har hjemme i dit køleskab.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til okonomiyaki
Dej:
1 terning grøntsagsbouillon
2 terninger grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
100 g hvedemel
150 g hvedemel
50 g hvedemel
100 g grahamsmel
150 g grahamsmel
50 g grahamsmel
4 æg
6 æg
2 æg
1 spsk. soya
1½ spsk. soya
½ spsk. soya
½ tsk. chiliflager (eller frisk chili)
½ tsk. chiliflager (eller frisk chili)
1 knivspids chiliflager (eller frisk chili)
Grøntsager:
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
200 g spidskål
300 g spidskål
100 g spidskål
200 g gulerødder
300 g gulerødder
100 g gulerødder
1 tsk. ingefær
1½ tsk. ingefær
½ tsk. ingefær
100 g broccoli eller asparges-broccoli
150 g broccoli eller asparges-broccoli
50 g broccoli eller asparges-broccoli
3 forårsløg
4 forårsløg
2 forårsløg
2 spsk. olie til stegning (evt. sesamolie)
Tilbehør:
Chilimayo, sød chilisauce eller hoisinsovs
Forårsløg
Grøntsagsbouillon
Vand
Hvedemel
Grahamsmel
Æg
Soja
Chili (flager)
Hvidløg
Spidskål
Gulerod
Ingefær (frisk)
Broccoli
Forårsløg
Rapsolie
Køkkenredskaber til okonomiyaki
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 piskeris
1 urtekniv
1 hvidløgspresser
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 dejskraber
1 lille stegepande
1 paletkniv
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Piskeris
Urtekniv
Hvidløgspresser
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Rivejern
Dejskraber
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kog vandet. Opløs grøntsagsbouillonterningen i vandet. Lad det stå og køle af.
4.
Hæld hvedemel og grahamsmel i en skål.
5.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld ægget op i skålen med mel, og pisk det i dejen. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Se videoen.
6.
Hæld bouillonvandet i lidt ad gangen, mens du pisker dejen sammen med et piskeris.
7.
Bland soja og chiliflager i dejen, og pisk massen sammen til en homogen masse.
Fyld:
8.
Pil og pres hvidløg. Se videoen.
9.
Skyl spidskålen. Fjern de yderste blade. Skær det i tynde strimler. Se videoen.
10.
Skyl og skræl gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
11.
Skræl ingefær, og riv på den fine side af rivejernet, til du har 1 teskefuld ingefær. Se videoen.
Skræl ingefær, og riv på den fine side af rivejernet, til du har 1 ½ teskefuld ingefær. Se videoen.
Skræl ingefær, og riv på den fine side af rivejernet, til du har ½ teskefuld ingefær. Se videoen.
12.
Skyl broccolien eller asparges-broccoli, alt efter hvad du bruger. Hvis du bruger asparges-broccoli, så skær hovederne fra, og skær stokken cirka 1 centimeter tykke stykker. Hvis du bruger broccoli, så skær broccolihovederne i tynde skiver, eller hak dem groft. Se videoen.
13.
Skyl forårsløg, og skær det i tynde skiver. Du skal også skære det grønne, for det skal du bruge til pynt på toppen, kom det grønne i en skål og gem det til senere. Se videoen.
14.
Kom hvidløg, spidskålsstrimler, revet gulerod og ingefær, broccoli eller asparges-broccoli og det hvide af forårsløgene i skålen med dejen. Rør det hele sammen med en ske eller dejskraber.
15.
Kom olie på en lille stegepande, og varm op til middellav varme.
16.
Kom 3 spiseskefulde af massen på panden, og tryk det let ud, så du har en tyk pandekage.
17.
Steg din okonomiyaki i ca. 3 minutter på den ene side, til den er gylden. Vend den forsigtigt, og steg yderligere ca. 2 minutter. Fortsæt på samme måde med resten af dejen.
18.
Server dine okonomiyakier med forårsløg, chilimayo og hoisinsauce eller din yndlingssovs på toppen.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 1652 kJ / 395 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Lamkoteletter med rodfrugter og tzatziki
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.