Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Kom grahamsmel, rugkerner, hvedekerner, solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og salt i en stor skål. Bland det sammen.

5.

Kom vand i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Dejen skal hænge sammen og være lidt klistret, men den må ikke blive flydende.

6.

Kom dejen ud på bagepladen. Mas dejen flad med en dejskraber eller spiseske, så den fylder hele bagepladen og er 2-3 millimeter tyk.

7.

"Skær” forsigtigt den flade dej ud i 24 lige store stykker med en dejskraber. Så bliver de nemmere at knække fra hinanden, når knækbrødet er bagt. Flyt ikke på stykkerne, når du har skåret dem ud.

Bag knækbrød:

8.

Bag knækbrødene i 18-20 minutter, til de er gyldne og sprøde.

9.

Knæk stykkerne fra hinanden, og lad dem køle af på en bagerist. Lad dem eventuelt køle lidt af, før du knækker dem fra hinanden.

Næringsindhold per portion

Energi: 267 kJ / 64 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Kålsalat med nordisk dressing

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Svenske kødboller med kartoffelmos

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Svenske kanelsnegle

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Luciaboller

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min