- >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Verdensmad >
- Europa >
- Skandinavien >
- Norsk knækbrød
Norsk knækbrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 32 min.
Sværhedsgrad: Nem

Nordmænd elsker knækbrød. Knækbrød er med i madpakken i stedet for rugbrød. De har ofte brunost kaldet myseost ovenpå. Prøv at bag dine egne knækbrød. De er sprøde og fulde af smag.
Opskriften giver cirka 24 stykker knækbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til norsk knækbrød
Knækbrød:
2 dl. grahamsmel
1 dl. rugkerner
1 dl. hvedekerner
¾ dl. solsikkekerner
¾ dl. græskarkerner
½ dl. hørfrø
1 tsk. salt
1 ¾ dl. vand

Grahamsmel

Rugkerner

Hvedekerner

Solsikkekerner

Græskarkerner

Hørfrø

Salt

Vand
Køkkenredskaber til norsk knækbrød
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
Bagepapir
1 bageplade
1 stor skål
1 røreske
1 dejskraber

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Bagepapir

Bageplade

Stor røreskål

Røreske

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
Bag knækbrød:
8.
9.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 267 kJ / 64 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %