
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Skandinavien>
- Nordiske pandekager
Nordiske pandekager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvordan lyder det med pandekager til aftensmad? Med grahamsmel og råkostfyld er de her både sunde og super lækre. Er du en haj til at lave mad, kan du prøve at vende dem i luften i stedet for at bruge en paletkniv – så bliver det sjovt at stå for aftensmaden.Opskriften giver cirka 10 pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nordiske pandekager
Pandekager:
3 æg
1 spsk. olie
2 spsk. grahamsmel
1 ½ dl hvedemel
2 spsk. sesamfrø
1 tsk. salt
Ca. 3 dl mælk
1 tsk. olie til stegning
Fyld:
4 gulerødder
2 æbler
½ spidskål
Ærtecreme:
4 dl ærter
1 fed hvidløg
1 dl cremefraiche, 18%
Saft og skal af ½ økologisk citron
½ tsk. salt
1 knivspids peber

Æg

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Sesamfrø

Salt

Mælk

Gulerod

Æble

Spidskål

Ærter

Hvidløg

Creme fraiche

Citron økologisk

Peber
Køkkenredskaber: til nordiske pandekager
2 decilitermål
2 spiseskeer
1 stor skål
1 piskeris
1 teske
1 stegepande
1 bred paletkniv
1 stor tallerken
1 rivejern
1 røreskål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 citronpresser
1 gaffel

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Piskeris

Teske

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Rivejern

Røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Frysepose

Urtekniv

Lille røreskål

Citruspresser

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekage dej:
3.
Slå et æg ud i en kop. Kom det over i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene samme men med et piskeris. Se videoen.
4.
Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og pisk det godt sammen.
5.
Tilsæt sesamfrø og salt. Pisk indtil dejen er uden klumper.
6.
Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til der ikke er flere klumper i dejen.
Bag stegepande:
7.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
8.
Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor stegepande, skal du fylde lidt mere dej i. Se videoen.
9.
Hæld dejen på panden. Vip panden rundt, indtil dejen er fordelt i et tyndt lag på panden.
10.
Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred paletkniv, og bag den på den anden side i 2 minutter.
11.
Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken.
12.
Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt.
Fyld:
13.
Vask gulerødder, æbler og spidskål. Skræl gulerødderne. Se videoen.
14.
Riv gulerødderne og æblerne på den grove side af et rivejern, og kom dem op i en skål. Se videoen.
15.
Skær spidskålet i tynde strimler, og kom det op i skålen. Bland det hele sammen.
Ærtecreme:
16.
Kom ærterne i en frysepose, og mos dem med fingrene.
17.
Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.
18.
Kom ærter, cremefraiche og hvidløg i en skål.
19.
Vask citronen, og riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Pres saften fra citronen med en citruspresser. Kom saft og citronskal op i skålen. Se videoen.
20.
Mos det hele sammen med en gaffel, og smag til med salt og peber.
Fyld pandekagerne:
21.
Læg 2 spiseske fyld på midten af pandekagen. Spred fyldet lidt ud på midten. Kom 1 spiseske ærtecreme på pandekagen, og smør det ud.
22.
Rul pandekagen, så fyldet er pakket ind i pandekagen.
23.
Fortsæt med at fylde alle pandekagerne. Server de fyldte pandekager, når du er færdig.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 668 kJ / 160 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt: 2,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer