
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Nemme nudler
Nemme nudler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Nemme nudler er nemt nok. Det er kunsten at spise dem med pinde, der kan være lidt svært. Så tag din tid og nyd hver en mundfuld, hvis du kan ramme. Hvis det bliver for svært, er det okay at tage gaflen i brug.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nemme nudler
Wok
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 lille blomkål
1 ½ lille blomkål
½ lille blomkål
5 forårsløg
7 ½ forårsløg
2 ½ forårsløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
300 g. svinekød i strimler
450 g. svinekød i strimler
150 g. svinekød i strimler
1 tsk. sambal oelek
1 ½ tsk. sambal oelek
½ tsk. sambal oelek
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
2-3 spsk. sojasovs
3-5 spsk. sojasovs
1-2 spsk. sojasovs
Nudler
2 l vand
3 l vand
1 l vand
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
150 g. fuldkornsnudler
225 g. fuldkornsnudler
75 g. fuldkornsnudler

Gulerod

Blomkål

Forårsløg

Olie - smagsneutral

Grisekød (strimler)

Sambal oelek

Vand

Soja

Salt

Nudler (fuldkorn)
Køkkenredskaber til nemme nudler
1 sæt måleskeer
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 lille gryde
1 wok
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 grydelåg
1 serveringsfad
1 dørslag

Måleskeer

Grydeske

Urtekniv

Skærebræt

Lille gryde

Wok

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Grydelåg

Serveringsfad

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Wok:
3.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Fjern den grove ende, og skær dem i tynde stave. Se videoen.
4.
Fjern de grønne blade fra blomkålen. Skær blomkålen ud i buketter og skyl dem godt. Se videoen.
5.
Skyl forårsløgene, og skær rod og top af. Skær forårsløgene ud i små stykker. Se videoen.
6.
Hæld olie i en wok, og varm den op. Se videoen.
7.
Kom svinekød i strimler i wokken, og brun det på alle sider. Skru ned for varmen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Kom sambal oelek op i wokken og bland det sammen med kødet.
9.
Kom gulerod, blomkål og forårsløg op i wokken og bland det sammen.
10.
Kom vand og sojasovs i wokken, og bland. Læg låg på wokken, og steg i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre men stadig sprøde.
Nudler:
11.
Kom vand og salt i gryden, læg låg på og bring vandet i kog.
12.
Kom nudlerne i det kogende vand, og kog dem efter den kogetid, der står på posen.
13.
Sæt et dørslag i køkkenvasken og hæld nudler og kogevand ned i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Kom nudlerne op i et fad.
14.
Kom kød og grøntsager hen over nudlerne. Server nu retten. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1202 kJ / 282 kcal
Protein: 34 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer