- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Muscolo-pizza
Muscolo-pizza
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 105 min.
Sværhedsgrad: Medium
Muscolo betyder "muskel" på italiensk, og denne pizza giver dig rå muskelstyrke! Server denne lækre hjemmelavede pizza for dine venner - de vil elske dig for det! Mohammed har lavet pizzaen sammen med sit amerikanske fodboldhold, som han gav Gorm et par stød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til muscolo-pizza
Pizzadej:
1 portion grov pizzadej
Oksekødsfyld:
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
300 g. oksekød i strimler
450 g. oksekød i strimler
150 g. oksekød i strimler
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
Tomatsovs:
1 ½ dl basilikum eller 1 ½ tsk. tørret basilikum
2 dl frisk basilikum eller 2 tsk. tørret basilikum
1 dl frisk basilikum eller ½ tsk. tørret basilikum
½ løg
1 løg
¼ løg
1 fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 dåse tomatkoncentrat
1 ½ dåse tomatkoncentrat
½ dåse tomatkoncentrat
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
Topping:
¼ knoldselleri
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
200 g. revet ost
300 g. revet ost
100 g. revet ost
Chili
Olie - smagsneutral
Oksekød
Salt
Peber
Basilikum
Løg
Hvidløg
Hakkede tomater
Tomatpuré
Knoldselleri
Gulerod
Revet ost
Køkkenredskaber til muscolo-pizza
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stegepande
1 grydeske
1 tallerken
1 balje
1 rent viskestykke
1 blender
1 mellem skål
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 bageplader
Bagepapir
Teske
Spiseske
Køkkenvægt
Skærebræt
Urtekniv
Stegepande
Grydeske
Middagstallerken
Balje
Viskestykke
Søjleblender
Mellem røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Bageplade
Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
Oksekødsfyld:
4.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med en lille kniv, og hak chilien fint. Vask hænder. Se videoen.
Oksekødsfyld: Skyl chilierne, og skær dem over på langs. Skrab kernerne ud med en lille kniv, og hak chilierne fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
Oksekødsfyld: Skyl ½ chili, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med en lille kniv, og hak chilien fint. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
5.
6.
Kom kødet og chilien på stegepanden, og skru ned til middel varme. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
8.
9.
Tomatsovs:
10.
Kom koldt vand i en balje, og skyld basilikum i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
12.
Hæld basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, tomatkoncentrat, olie, salt og peber i en blender. Husk at sætte låget ordentligt på.
13.
14.
Rodfrugter:
15.
Skræl knoldselleri og gulerod. Se videoen.
Rodfrugter: Skræl knoldselleri og gulerødder. Se videoen.
16.
Skræl meget tynde skiver af knoldsellerien og gulerødderne med en skrællekniv. Se videoen.
Skræl meget tynde skiver af knoldsellerien og guleroden med en skrællekniv. Se videoen.
Form og kom fyld på pizzaerne:
17.
18.
19.
20.
Del dejen i to lige store stykker.
Behold en klump dej.
21.
Tag en kagerulle, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Rul dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmest. Se videoen.
Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en flad pizza. Rul dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmest. Se videoen.
22.
Læg pizzabundene på hver sin bageplade. Smør et tyndt lag tomatsovs på pizzabundene.
Læg pizzabunden på bagepladen. Smør et tyndt lag tomatsovs på pizzabunden.
23.
Fordel revet ost på pizzaerne.
Fordel revet ost på pizzaen.
24.
Fordel rodfrugter og kød på pizzaerne.
Fordel rodfrugt og kød på pizzaen.
Bag pizzaerne:
25.
Bag pizzaerne én ad gangen i cirka 15 minutter.
Bag pizzaen i cirka 15 minutter.
26.
Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste i ovnen.
Tjek om pizzaen er færdig, og tag den ud.
27.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2606 kJ / 623 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 10,03 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer