1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Gærdej, fed>
  5. Mickis brunsviger

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til den er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, så du brænder dig.

4.

Hæld mælken ned i en lille skål. Smuldr gæren i mælken. Rør godt, til gæren er opløst.

5.

Slå ægget ud i en kop. Rør æg og sukker ned i mælke-blandingen. Se videoen.

6.

Kom mel og salt i en stor skål. Smuldr smørret heri.

7.

Kom mælkeblandingen ned i skålen til melet.

8.

Rør det hele sammen. Det bliver til en ret blød dej.

9.

Smør en bradepande med lidt olie, og drys med mel. Fordel dejen heri, og tryk den ud til kanterne. Læg et rent viskestykke over.

10.

Lad kagen hæve cirka 30 minutter på et lunt sted.

11.

Fyld: Rør blødt smør, brun farin og sirup sammen i en gryde. Smelt fyldet ved svag varme, indtil brun farin er helt opløst. Se videoen.

12.

Tag gryden væk fra varmen, og lad massen køle lidt af.

13.

Når dejen har hævet, fordeler du fyldet på dejen. Husk at komme det helt ud til kanten.

14.

Lad dejen hæve i yderligere 20 minutter. Tænd samtidig ovnen på 200 grader.

15.

Tryk dybe huller i den hævede brunsviger med fingrene, så fyldet flyder ned i fordybningerne.

16.

Bag kagen i cirka 25-30 minutter. Se videoen.

17.

Pynt kagen med flag og slik – og eventuelt flødeskum. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 1053 kJ / 252 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 7,5 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min