
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Mayonnaise med estragon
Mayonnaise med estragon
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mayo med det ultimative twist. Du kender måske ikke smagen af estragon? Den passer perfekt i en mayo.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mayonnaise med estragon
Mayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1 tsk. salt
1 knivspids sennep
½ tsk. eddike
5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
1 dl. frisk estragon
1 knivspids peber

Æggeblommer (pasteuriserede)

Salt

Sennep

Eddike - lagereddike

Rapsolie

Estragon

Peber
Køkkenredskaber til mayonnaise med estragon
1 teske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bøtte med låg

Teske

Decilitermål

Stor røreskål

Elpisker

Lille røreskål

Viskestykke

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mayonnaise:
3.
Kom æggeblommerne, salt, sennep og eddike op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Se videoen.
4.
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Se videoen.
5.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Se videoen.
6.
Rør estragon i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
7.
Kom din estragonmayo i en bøtte med låg, og sæt den i køleskabet, til du skal bruge den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 849 kJ / 203 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 100 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer