- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Mayonnaise
Hjemmelavet mayonnaise
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Giv dig selv en udfordring - lav din egen mayonnaise! Hav masser af tålmodighed og op på hesten igen, hvis det ikke lige lykkes første gang. Når det lykkes, smager hjemmelavet mayonnaise nemlig skønt!
Tip: Hemmeligheden er at hælde olien i skålen i en meget tynd stråle mens, du pisker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mayonnaise
Mayonnaise:
1 tsk. eddike
½ dl. pateuriserede æggeblommer
Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
½ tsk. Dijonsennep
1 tsk. salt
1 knivspids peber
Eddike - lagereddike
Æggeblommer (pasteuriserede)
Rapsolie
Dijonsennep
Salt
Peber
Køkkenredskaber til mayonnaise
1 teske
1 decilitermål
1 mellem skål
1 elpisker
Teske
Decilitermål
Mellem røreskål
Elpisker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Se videoen.
4.
Se videoen.
5.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3084 kJ / 734 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 1 %
Fedt: 97 %
Heraf mættet fedt: 6,3 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer