- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Mawashigeri
Mawashigeri
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 38 min.
Sværhedsgrad: Medium
"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mawashigeri
Mawashigeri
3 forårsløg
5 forårsløg
2 forårsløg
½ rød chili
¾ rød chili
¼ rød chili
1 spsk. frisk ingefær
1 ½ spsk. frisk ingefær
½ spsk. frisk ingefær
450 g. hakket kyllingekød
675 g. hakket kyllingekød
225 g. hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 tsk. olie
Stegte ris
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 dl ris
3 dl ris
1 dl ris
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 ½ dl frisk koriander
2 dl frisk koriander
1 dl frisk koriander
300 g. cherrytomater
450 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
2 æg
3 æg
1 æg
½ tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 spsk. olie
3 spsk. olie
1 tsk. olie
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Forårsløg
Chili
Ingefær (frisk)
Hakket kyllingekød
Salt
Olie - smagsneutral
Vand
Jasminris
Squash
Koriander
Cherrytomat
Æg
Peber
Køkkenredskaber til mawashigeri
8 træspyd
12 træspyd
4 træspyd
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 kartoffelskræller
1 mellem skål
1 grydeske
1 spiseske
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 gaffel
1 stegepande
1 balje
1 viskestykke
Træspyd - bambusspyd
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Mellem røreskål
Grydeske
Spiseske
Mellem gryde
Grydelåg
Gaffel
Stegepande
Balje
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingespyd:
3.
Skyl forårsløg og chili.
4.
Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe.
Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen. Se videoen.
5.
Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker. Se videoen.
6.
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 spiseske. Se videoen.
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 ½ spiseske. Se videoen.
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har ½ spiseske. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Stegte ris:
13.
Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger. Se videoen.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
Se videoen.
Se videoen.
20.
21.
Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg. Se videoen.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1690 kJ / 402 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt 3,8g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer