
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Mawashigeri
Mawashigeri
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 38 min.
Sværhedsgrad: Medium

"Ma-wa-shi-ge-ri", lyder det ikke herligt? Navnet stammer oprindeligt fra japansk kampsport og betyder egentlig "cirkel-spark". Retten gemmer på en spændende, eksotisk kombination af friske krydderurter, kylling og spicy chili, der helt sikkert vil være et friskt pust og give et aftensmåltid som i de østens varme lande.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mawashigeri
Mawashigeri
3 forårsløg
5 forårsløg
2 forårsløg
½ rød chili
¾ rød chili
¼ rød chili
1 spsk. frisk ingefær
1 ½ spsk. frisk ingefær
½ spsk. frisk ingefær
450 g. hakket kyllingekød
675 g. hakket kyllingekød
225 g. hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 tsk. olie
Stegte ris
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 dl ris
3 dl ris
1 dl ris
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 ½ dl frisk koriander
2 dl frisk koriander
1 dl frisk koriander
300 g. cherrytomater
450 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
2 æg
3 æg
1 æg
½ tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 spsk. olie
3 spsk. olie
1 tsk. olie
1 knivspids peber
2 knivspidser peber

Forårsløg

Chili

Ingefær (frisk)

Hakket kyllingekød

Salt

Olie - smagsneutral

Vand

Jasminris

Squash

Koriander

Cherrytomat

Æg

Peber
Køkkenredskaber til mawashigeri
8 træspyd
12 træspyd
4 træspyd
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 kartoffelskræller
1 mellem skål
1 grydeske
1 spiseske
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 gaffel
1 stegepande
1 balje
1 viskestykke

Træspyd - bambusspyd

Måleskeer

Urtekniv

Skærebræt

Kartoffelskræller

Mellem røreskål

Grydeske

Spiseske

Mellem gryde

Grydelåg

Gaffel

Stegepande

Balje

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingespyd:
3.
Skyl forårsløg og chili.
4.
Skær forårsløgene ud i meget tynde ringe.
Tip: Hvis du ikke bryder dig om smagen af løg, så brug den grønne del af forårsløgene, da denne ikke er så stærk i smagen. Se videoen.
5.
Skær chilien på langs, og fjern kernerne. Hak chilien i meget små stykker. Se videoen.
6.
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 spiseske. Se videoen.
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har 1 ½ spiseske. Se videoen.
Skræl ingefæren. Hak den i små stykker, til du har ½ spiseske. Se videoen.
7.
Put kyllingekød, forårsløg, chili, ingefær og salt i en skål, og rør det sammen med en grydeske.
8.
Form 16 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 24 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 8 kødboller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
10.
Læg kødbollerne på stegepanden, skru ned til middel varme, og steg kødbollerne på hver side i 10 minutter. Vend dem nogle gange undervejs.
11.
Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen.
12.
Tag træspyd frem. Lav otte kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
Tag træspyd frem. Lav 12 kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
Tag træspyd frem. Lav fire kyllingespyd med to kødboller på hvert træspyd.
Stegte ris:
13.
Hæld vand og salt i en gryde, og varm op, til det koger. Se videoen.
14.
Hæld risene i gryden, og læg låg på gryden. Kog risene i 12-15 minutter (se den præcise kogetid på ris-posen).
15.
Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
Sluk for kogepladen, tag låget af, og rør risene løse med en gaffel. Læg låget på, og lad risene trække i 10 minutter.
16.
Skyl squash og cherrytomater.
17.
Skær squashen ud i tern på cirka 1 x 1 x 1 centimeter.
18.
Skær cherrytomaterne over i halve.
19.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.
Se videoen.
Se videoen.
Hæld koldt vand i en balje. Skyl den friske koriander i vandet. Tag korianderen op af vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.
Se videoen.
Se videoen.
20.
Hak korianderen groft.
21.
Slå æggene ud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved æg. Se videoen.
22.
Pisk æggene sammen med en gaffel.
Pisk ægget sammen med en gaffel.
23.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op.
24.
Hæld squash og tomater på stegepanden, skru ned til middel varme, og svits dem i 2 minutter.
25.
Hæld risene på stegepanden, og svits dem med grøntsagerne. Rør rundt imens.
26.
Hæld æggene på stegepanden, og rør dem sammen med squash, tomater og ris. Steg i 2 minutter.
27.
Sluk for kogepladen, og tag stegepanden af varmen.
28.
Put koriander på stegepanden, og vend det rundt i retten.
29.
Smag til med salt og peber.
30.
Server kødbollerne med de stegte ris.
Velbekomme!
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1690 kJ / 402 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt 3,8g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer