- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Marcipanbolde
Marcipanbolde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du klar til jul, hygge og sneboldskamp? Så start allerede nu med at rulle dine egne marcipanbolde, og vær klar til kamp.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til marcipanbolde
Marcipanbolde:
Evt. ½ økologisk appelsin
375 g. marcipan
300 g. mørk chokolade
¾ dl. pasteuriserede æggehvider
200-250 g. flormelis
Appelsin
Marcipan
Mørk chokolade
Æggehvider (pasteuriserede)
Flormelis
Køkkenredskaber: til marcipanbolde
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 skærebræt
1 brødkniv
1 lille skål der kan tåle mikroovn
Bagepapir
1 si
1 dyp tallerken
1 lille skål
Evt. engangshandsker beregnet til madlavning
Køkkenvægt
Stor røreskål
Skærebræt
Brødkniv
Lille røreskål
Bagepapir
Si
Dyb tallerken
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Hvis du vil have appelsinskal i din marcipan, skal du skylle appelsinen grundigt, og rive den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
4.
Ælt marcipanen let sammen med appelsinskal. Appelsinskal kan udelades, hvis du hellere vil have ren smag af marcipan.
5.
Tril marcipanen til små mundrette kugler på cirka 10-11 gram stykket.
Smeltet chokolade:
6.
Hak chokoladen i mindre stykker, og læg dem i en skål, som kan tåle at komme i mikroovn.
7.
Smelt chokoladen i en mikroovn. Sæt chokoladen i mikrovenen i 30 sekunder ad gangen ved højeste mikrobølgeeffekt, til det begynder at smelte. Giv derefter chokoladen 10 sekunder ad gangen, indtil det næsten er smeltet. Rør de sidste klumper ud med en ske. Se videoen.
8.
Dyp en marcipankugle i chokoladen ad gangen, lad den dryppe af, og placer den på et stykke bagepapir. Gør det samme ved alle kuglerne, og lad dem størkne.
Tag eventuelt engangshandsker på.
Sne:
9.
Hæld æggehviderne op i en lille skål.
10.
Dyp kuglerne i æggehvider, afdryp og vend dem i flormelis. Lad sneboldene sætte sig let. Rul eventuelt marcipanboldene en ekstra gang i hånden, og tryk flormelisen ind, så de bliver jævne og flot runde. Marcipanboldene kan holde sig et par dage uden for køl, og en uges tid på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 460 kJ / 110 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer